StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetovo nam diže tlak

Franck opet dignuo cijenu najpopularnije kave, evo koliko sada košta! Još lani smo je kupovali na akcijama za 25 kuna. No i sad se kopanje po katalozima isplati

Piše D.B./sd
8. kolovoza 2022. - 15:31

U Francku, kultnoj zagrebačkoj tvornici i domaćem tržišnom lideru u proizvodnji kave, iznimno su ponosni na njihovu ediciju Jubilarne kave, donosi Slobodna Dalmacija.

Tepaju joj da je kraljica među kavama, kako ima puni čokoladni okus i neodoljiv miris zbog čega je cijene generacije istinskih ljubitelja kave. 

I zaista, usprkos ogromnoj ponudi kava na tržištu, među kojima se zaista nađe solidnih, a cjenovnom prihvatljivijih kava, mnogi ne odustaju od Franckove mljevene Jubilarne. Popularnu vakumiranu crvenu "ciglicu" od 250 grama mahom poklanjaju kad idu u goste, a ono pakiranje od 400 grama kupuju sebi za gušt.

Međutim, taj gušt ih iz mjeseca u mjesec u ovoj godini galupirajuće inflacije sve više košta. Trenutno je cijena na Franckovom web shopu, pa tako i u većini ostalih maloprodajnih trgovačkih lanaca zastala na 42 klune. Toliko košta ono pakiranje od 400 grama. Dobro, da budemo precizniji lipu manje - ravno 41,99 kuna iliti 5,57 eura.

image

Cijena kave u Franckovu webshopu

Screenshot Franck/

Gram Jubilarne još je skuplji odlučite li se za manja pakiranja Jubilarne pa tako pakiranje od 175 grama dođe 20,99 kune (2,79 eura), a "ciglica" je sada 24,99 kune.

Ono najekonomičnije "za po kući" izdanje Jubilarne kave doseglo je 40 kuna proljetos i već to je bio šok, budući da se prije samo godinu dana ista ta kava mogla nabaviti za 25 kuna na akcijama.

No, ni sada ne treba odustati od kopanja po katalozima u potrazi za dobrim sniženjem. Mi smo uspjeli odličnu akciju naći u Studencu, gdje se 400 grama Franckove kave trenutno prodaje za 31,99 kune. Ova akcija će potrajati do 17. kolovoza.

image

Akcija u Studenca

Screenshot Katalog Studenca/

 

25. travanj 2024 09:34