StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet'MASKOTA' VATRENIH

FOTO Fotoreporter Yuri Cortez u điru Gradom

Piše dv
2. rujna 2018. - 16:43

U posjet Dubrovniku na poziv Hrvatske turističke zajednice, u nedjelju je s obitelji stigao fotoreporter meksičkog dopisništva AFP-a Yuri Cortez, koji se globalno proslavio snimkama slavlja Vatrenih na odlučujućoj utakmici s Engleskom na Mundijalu. Corteza su na nedavnom svjetskom prvenstvu u Rusiji ‘Vatreni’ u euforiji nakon pobjedničkog zgoditka Marija Mandžukića oborili na tlo i time mu osigurali spektakularne fotografije iz žablje perspektive.

-Oduševljen sam Hrvatskom. Za mene i moju obitelj ovo je putovanje predivno iskustvo. Nastojimo što više doznati o vašoj zemlji i obilazimo zbilja prekrasna mjesta kao što je Dubrovnik. U Zagrebu smo posjetili zoološki park, a u Dubrovniku bih želio neko vrijeme provesti fotografirajući prelijepi grad koji ima sjajnu priču. Grad je jako poznat i mnoge su se ključne stvari ovdje događale – izjavio je salvadorski fotoreporter prilikom obilaska povijesne jezgre.

Hrvatska turistička zajednica je, nakon izvanrednog plasmana Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, pozvala Yurija Corteza i njegovu obitelj kao svoje goste, kako bi im pokazala ljepote Hrvatske i gostoljubivost ljudi. Cortez će zajedno sa svojom obitelji boraviti u Hrvatskoj od 31. kolovoza do 7. rujna te će obići Zagreb, Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, Opatiju, Rovinj i Pulu, ali i ostale turistički atraktivne lokalitete poput Nacionalnog parka Kornati ili Parka prirode Telašćica.

Cortez i njegova obitelj boravit će u Dubrovniku u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika do 3. rujna, te u pratnji stručne vodičke na španjolskom jeziku obići najvažnije znamenitosti stare gradske jezgre, čuti sve o bogatom povijesnom naslijeđu Dubrovnika, obići zidine, te se žičarom odvesti na Srđ. U Dubrovniku će imati priliku probati i neke od najboljih gastronomskih specijaliteta, a u ime Turističke zajednice grada Dubrovnika, ugostila ih direktorica, Romana Vlašić.

17. travanj 2024 20:29