StoryEditorOCM

Evo prave istine zašto Marko Livaja neće biti s reprezentacijom na završnici Lige nacija u Nizozemskoj

Piše frane vulas/sd
6. lipnja 2023. - 20:27

Marko Livaja neće ići s reprezentacijom na završnicu Lige nacija u Nizozemsku. To je odluka koju je nogometaš Hajduka donio u dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem nakon jučerašnjeg incidenta, odnosno koja se rodila gotovo 24 sata kasnije.

Nekolicina ‘navijača‘ je na prvom treningu reprezentacije u ponedjeljak na Rujevici baš vulgarno izvrijeđala Livaju. Nogometaš Hajduka našao se baš kao na streljani. Spominjali su mu čak i majku, da ne idemo u detalje. Tjerali su ga iz reprezentacije, govorili mu da je tovar, da plati štetu zbog zapaljenih sjedalica na finalu kupa... S tribine na kojoj su uglavnom bili roditelji s djecom. Nažalost ništa to nije čudno za nekog nogometaša Hajduka kada je na stadionu u Rijeci. Pogotovo ako se zoveš Marko Livaja. Osim što je ovaj put bio u dresu s hrvatskim grbom! I zato to pogotovo boli, piše Slobodna Dalmacija.

U zaštitu su mu odmah na travnjaku stali suigrači, Mateo Kovačić, Ivan Perišić, pomoćni trener Vedran Ćorluka. Perišić i na društvenim mrežama. Međutim, prava reakcija prije svih HNS-a, izbornika Zlatka Dalića, a pod reakcijom mislimo konkretna osuda, je izostala. I zato to dodatno boli. Najviše samog Livaju. Koji je opet ostao praktično sam kao na streljani. Tako se ‘obitelj‘ ne ponaša. A bilo je dovoljno vremena za nešto čvrsto, a ne ono što emitira poruku ‘ne bi se štel mešat‘, kamoli nekom zamjeriti.

Da se razumijemo, neprimjereno je na kraju reagirao i sam Livaja, ali to je ništa za ono što je pretrpio. Ponavljamo, u dresu s grbom HNS-a. Nekakvo spominjanje lopte koja je slučajno dječaka pogodila u ruku na tribini, nemušte priče da se to nije trebalo dogoditi, ali baš nitko od onih koji su to trebalo otvoreno nije stao iza Livaje. U tom incidentu Livaja je došao do ograde tribine, ali nitko od ključnih ljudi nije bez ograde stao iza nogometaša Hajduka.

image
Tom Dubravec/Cropix
19. travanj 2024 13:21