StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnetko ga sabotira

Emir Hadžihafizbegović: S mjesta direktora sarajevskog teatra skinula me sigurnosna služba susjedne zemlje! Lukavo su iskoristili jedan trenutak

Piše dv
9. rujna 2022. - 22:57

Analitičari, i to najčešće oni neformalni, znaju u koječemu vidjeti duge prste obavještajnih službi, od Udbe nadalje.

Poznati BiH glumac Emir Hadžihafizbegović smijenjen je s mjesta ravnatelja Kamernoga teatra 55 i to zato što je član predsjedništva Stranke demokratske akcije. A jedan od uvjeta natječaja za direktora teatra bio je da on nije na funkciji u političkoj stranci u smislu člana 5. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH, piše Blic.

Hadžihafizbegović je na svojoj Facebook stranici naveo kako smatra da su ga s mjesta direktora smijenile sigurnosne službe susjedne zemlje.

"Čestitam novom v.d. direktoru, mom kolegi Muhamedu Hadžoviću. Mlad, pametan, sjajan umjetnik. Duboko vjerujem da će do natječaja direktora uspješno voditi teatar u kome i igra.Toliko o mom teatru. Što se Vlade Kantona Sarajevo tiče, o tome sljedeći tjedan.

To, dragi građani Sarajeva, i ne čudi jer većinu te vlade kontroliraju sigurnosne službe jedne susjedne zemlje. Te službe su mene skinule, a ne vlada KS. Morali su požuriti jer trajat će još samo 23 dana. Mašem vam sa službenog puta iz Zagreba koji su čekali da me lakše ‘odstrijele‘", napisao je Hadžihafizbegović.

Iz navedenoga neupućenima kao ni kulturnoj javnosti nije jasno o kojoj je susjednoj sigurnosnoj službi riječ. Za sada nijedna nije preuzela odgovornost. Možda poznati glumac i ravnatelj idući tjedan bude određeniji.

image

Hadžihafizbegović tvrdi da mu strane službe rade iza leđa

Srđan Vranćić/Cropix
25. travanj 2024 01:06