StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUNUTARSTRANAČKI INCIDENT

Dubrovkinju koja se želi kandidirati za predsjednicu zagrebačkog SDP-a izvrijeđao alkoholizirani Grbinov suradnik, svjedoci kažu da je bilo ružnih psovki

Piše DV /JL
31. listopada 2021. - 12:35

Sastanak SDP-ovaca, organizacije Donji grad, održan u petak, na kojemu je Danica Juričić namjeravala predstaviti svoju kandidaturu za predsjednicu SDP-a Zagreb pretvorio se u okršaj u kojemu je Juričić bila izložena brutalnim uvredama Marijana Rešetića.

Njega u medijima opisuju kao ađutanta šefa SDP-a Peđe Grbina i "uništavatelja SDP-a Trnje", nekoć vodeće gradske organizacije, potom povjerenika za Trešnjevku jug koji je proveo akciju čišćenja SDP-a od nepodobnih, a bio je imenovan članom Klisovićeva izbornog stožera.

Sve je bilo u redu dok se na sastanku nije pojavio Rešetić u vidno alkoholiziranom stanju, obznanila je detalje Mara Antolović na Facebooku, otkrivši da je dvadesetak sudionika sastanka ostalo zgroženo Rešetićevim degutantnim vokabularom "koji ne smije izlaziti iz usta nekoga tko predstavlja SDP, ni na kavi s najboljim frendom, a kamoli na sastanku". To je potaklo burnu raspravu o tome ima li ikakvog smislenog života u SDP-u, javlja jutarnji.hr.

image
Napadnuta Dubrovkinja Danica Juričić, šefica kabineta bivšeg predsjednika Ive Josipovića
Davor Pongracic/Cropix

"Ubrzo nakon njegovog dolaska, počeli su žustri monolozi gospodina Rešetića u kojemu su padale teške uvrede i psovke, pa i prijetnje, ne samo prema nama prisutnima, nego i prema bivšim kolegama koji su nedavno izbačeni iz stranke. Na samom početku je vrlo bahato i arogantno prekinuo komunikaciju između mene i Danice. Kada ga je kolegica zamolila da pričeka sekundu da završimo, on me pogledao u oči i (nažalost, moram citirati), rekao: 'Boli me k... za nju', na što je Danica oštro reagirala, no on je nastavio u svom tonu: "Ja nisam pič.. kao svi vi s Donjeg grada, ja sam dečec s Trnja, sve kažem kako je, a vi se je...e'", otkrila je Antolović javno blamažu tog sastanka i salvu agresivnih i prostačkih psovki koje je Rešetić osuo po bivšim kolegama.

Na Facebooku se oglasila i Danica Juričić pod naslovom 'SDP je neodlučan, ali sam odlučna stati na kraj unutarstranačkim sukobima'. Potvrđujući da je na sastanku osobno izvrijeđana, "od ružne do najružnije riječi" pojasnila je da se takvom govoru odmah suprotstavila ukazavši da vrijeđanje nije govor socijaldemokrata.

"Kolegu je to naročito raspalilo kad sam stala u obranu takvog izričaja i prema onima koji su nedavno otišli iz stranke, smatrajući to potpuno i nepristojnim i nepotrebnim. Tek je onda prostačenje doživjelo svoj krešendo. Pomislila sam kako nismo za šankom, nego u stranci koja se, zamislite, zalaže za građanski odgoj. Odlučna sam tu sramotu promijeniti i reagirati uvijek kad treba. Hvala svima koji su mi se javili u inbox zgražavajući se nad ovim događajem, jer su shvatili da se ne tiče samo mene, nego i stranke koja je s takvim kadrovima u Zagrebu pala na osam posto.

image
S Iblerova trga
Boris Kovacev/Cropix

Premda je riječ o pojedincima, nerijetko su na pozicijama s kojih urušavaju stranku u cjelini ovakvim lošim dojmom o stranci, a to najviše pogađa članove koji se ponašaju drugačije i djeluju potpuno drugačije i zbog njih se i kandidiram, jer ih ima puno koji SDP mogu ponovo dovesti do vrha socijaldemokracije i na demokratskim izborima bilo to u Zagrebu, Splitu, i u drugim gradovima. Ali u SDP-u, nažalost, ima ljudi koji misle da nešto na službenom sastanku mogu izreći pijani, ili da se grube riječi smiju izreći na sastancima prema drugaricama u pijanstvu ili šali, ali najgore je kada prisutni koji sazivaju sastanak, iako potpuno trijezni, uopće na to ne reagiraju", komentirala je Juričić neugodno iznenađena odsustvom reakcije i povjerenika za Donji grad Bojana Ostojića, vrha stranke koji se pravi da se ništa nije dogodilo, kao i svi kandidati koji bi vodili SDP Zagreb.

I zaključuje: "Ako je ovo samo 'moja stvar' evo reagiram. Jer reakcija čini promjenu. Jer ako je nešto izišlo u javnost, onda se reagira javno. Nisu bitni ni Mi ni Oni. U ovome smo čemeru svi i na to trebamo reagirati.", navodi jutarnji.hr.

20. travanj 2024 03:51