StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetJE LI I DOMA TAKO?

Dolaskom proljeća, evo nam i kampera: plaže u Dalmaciji već imaju ‘prve goste‘, redari za sada ne mogu puno učiniti. Ili mogu?

Piše dv
21. ožujka 2023. - 20:41

S prvim danom proljeća, evo nam još jednog vjesnika nadolazeće turističke sezone. Ispred POŠK-a na Zenti jutros se po dobrom starom ljetnom običaju parkirao - kamper!

Viđali smo ih na desetke prošlog ljeta baš na ovoj lokaciji, a o Žnjanu i Turskoj kuli da i ne govorimo. Mogli smo ih samo brojiti i zazivati redare, ali malo je koristi bilo od toga, donosi Slobodna Dalmacija.

Naime, komunalci, kako smo već pisali, tijekom sezone imaju pune ruke posla s kamperima, no ne raspolažu alatima za naplatiti kaznu strancima.

image
Snimio čitatelj

Razlog ovome je što se pod "poziv na broj" upisuje OIB kojeg strani državljani, jasno, nemaju, a kad bi im se išlo slati obvezni prekršajni nalog, on mora biti na jeziku države prebivališta, što je jedan od dodatnih problem za Grad pri toj radnji. 

Redari mogu samo nastupiti s autoritetom ili zamoliti prekršitelje da prestanu sa spornim radnjama, nakon čega ih ovi i najčešće poslušaju.

S obzirom na to da smo baš nedavno pisali o tome kako ovakve poslove za Grad Split obavlja odvjetničko društvo iz Pule, možda bi se ipak nešto dalo utržiti od naplate kazne fureštima. Pod uvjetom da, naravno, pulski odvjetnici na račun Banovine uplate naplaćena sredstva. 

25. travanj 2024 09:23