StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSPOLNI ODGOJ

Doktorica donijela kondom u razred i pokazala učenicima kako se stavlja: ‘Sramota je što im to nema tko pokazati!‘

Piše MOZAIK SD
11. veljače 2023. - 16:50

U emisiji 150 minuta koja se emitira na TV "Prvoj" ginekologinja dr. Tatjana Pavlovć i urolog dr. Aleksandar Milošević odgovarali su na anonimna pitanja srednjoškolaca o spolnosti i spolnom odgoju, piše blic.rs.

Istraživanje je pokazalo da srednjoškolci imaju mnogo pitanja o tome, ali nemaju s kime razgovarati.

- Vlast je sramota, pričamo s prijateljima - kažu učenici jedne beogradske škole.

Kako kažu, smatraju da o tome nisu dovoljno educirani, pa bi za mnoge značilo da se u školu uvede predmet za one koji se srame s roditeljima razgovarati o spolnosti.

U kutiji s pitanjima srednjoškolaca našla su se ona o posljedicama prekida neželjene trudnoće, koja su najbolja kontracepcijska sredstva i što djevojke trebaju učiniti ako dečko ne želi koristiti kondom, ali i može li pornografija izazvati ovisnosti, koliko je normalno samozadovoljavati se, ali i "kako staviti kondom".

- Donijela sam kondom u razred da im pokažem kako ga staviti. Jer im to nitko ne govori. Niti kako ga staviti, niti gdje kupiti, niti kako ga čuvati - rekao je dr. Pavlović.

Voditelj emisije Miloš Urošević zamolio je doktoricu da u njegovoj emisiji ponovi demonstraciju s njenog časa, samo na kolačiću, što je ona rado prihvatila, piše blic.rs.

Kako je sve izgledalo pogledajte u videu ispod.

24. travanj 2024 17:16