StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetide u zatvor

Curici (2) ruke uronio u kipuću vodu, stručnjakinja na sudu: ‘Tako strašne opekline nisam nikad vidjela‘

Piše Iva Pahlić/JL
14. siječnja 2023. - 07:52

Jaycob Anfernee John Yarran (25) osuđen je na pet godina zatvora jer je stavio ruke dvogodišnje djevojčice u lonac s kipućom vodom, uzrokujući joj time opekline trećeg stupnja. Tvrdio je da je dvogodišnjakinja prevrnula zdjelu instant rezanaca i sama se ozlijedila. Nesreća se dogodila prije tri godine u Maddingtonu na jugoistoku Pertha, piše Daily Mail, a prenosi Jutarnji list.

Okružni sud u Perthu prošle ga je godine nakon suđenja proglasio krivim za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Sudac Alan Young prilikom izricanja presude rekao je da, iako je možda legitimno prokuhavao vodu, iskoristio ju je da bi iskalio svoj bijes na djetetu dok je čuvao dvogodišnjakinju i njenu četverogodišnju sestru.

Umjesto da pozove hitnu pomoć, Yarran je djetetove ruke stavio pod hladnu vodu i nazvao svoju djevojku, rođakinju djevojčice, koja ju je zatim odvezla u bolnicu.

- Bila je iznimno ranjiva. Smatram da ste znali koliko je to bilo bolno, kipuću vodu iskoristili ste kao oružje. Ne pokazujete grižnju savjesti i niste pozvali hitnu pomoć da se zaštitite, rekao je sudac Young.

Djevojčica pati od noćnih mora, u snu vrišti "ne diraj me" i trebat će ponavljati presađivanje kože još godinama. Stručnjakinja za opekline na sudu je svjedočila da nikad u svojoj karijeri nije vidjela tako duboke opekline kao one na djevojčici. Ozljede su bile toliko teške da je izgubila tri nokta.

Sudac Young procijenio je prijestup izrazito ozbiljnim i osudio ga na pet godina zatvora s periodom od tri godine bez uvjetnog otpusta. Djed djevojčice rekao je novinarima ispred suda da je kazna trebala biti stroža.

- Izaći će za nekoliko godina, a moja će unuka imati ožiljak za cijeli život, rekao je.

Dok su ga izvodili iz sudnice, član Yarranove obitelji vikao je da će se žaliti na kaznu.

20. travanj 2024 06:57