StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAKON IZBORNIH REZULTATA|

POGLEDAJTE VIDEO: CRNOGORCI PJEVALI THOMPSONA - Na ulicama se orilo "Sude mi" i "Bojna Čavoglave"

Piše DV
4. rujna 2020. - 20:24
Ispred manastira Srpske pravoslavne crkve u Cetinju jučer je održan prosvjed pod nazivom "Patriotski skup", a na kojem se okupilo više stotina crnogorskih nacionalista. Kako su organizatori kazali za tamošnje medije, iza prosvjeda nije stajala niti jedna politička stranka već se radilo o skupu građana koji su iskazali revolt spram rezultata nedavno održanih izbora u Crnoj Gori, donosi Večernji list.

Kako prenose crnogorski mediji, sa skupa su se orile poruke poput "Nikad više 1918.", nosile su se majica s likom Krste Popovića, a u trenutku kad su se sa obližnje crkve začula zvona prosvjednici su izvikivali "srpske splačine", "e viva Montenegro" te su sve začinili psovkama i zvižducima. 

Iako, prosvjednici nisu službeno stali ni na čiju stranu političkog spektra, sasvim je jasno da se radi o revoltiranim pristašama Mile Đukanovića koji je izgubio izbore, a ne treba zaboraviti i na činjenicu kako je Cetinje svojevrsna utvrda crnogorskog nacionalizma i potpore Đukanoviću. 

Međutim ono što najviše čudi jest odabir pjesama kojima su se okupljeni dodatno nabrijavali. Sa zvučnika je u jednom trenutku krenula pjesma "Sude mi" od Miroslava Škore, a što je s obzirom na politički opus potonjeg i aktualna previranja u susjednoj zemlji gotovo nevjerojatna činjenica, donosi Večernji list.



24. travanj 2024 15:10