StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNIJE BILO OBDUKCIJE |

ČOVJEK MRTAV, A INSTITUCIJE PERU RUKE - Tragičnu smrt muškarca iz Rogotina istražuje državno odvjetništvo, mještani su ogorčeni

Piše Slobodna Dalmacija
14. travnja 2020. - 21:40
Tragičnu smrt Vjeke Franičevića (77) iz Rogotina istražuje državno odvjetništvo.

Podsjetimo, Franičević je preminuo na Uskrs rano ujutro ispred svoje kuće, nakon što mu nije pružena odgovarajuća liječnička skrb. Je li Franičević preminuo od infarkta ili pak COVIDA-19 nikada se neće doznati jer je pokojnik pokopan bez obdukcije.
Kako doznajemo, pokojni Franičević nije tretiran kao osoba oboljela od korona virusa. Službeno je konstatirano da je preminuo od udarca u glavu. To ostavlja još dublje sumnje u lokalnoj javnosti koja s pravom strahuje jer je sa preminulim Franičevićem bilo u kontaktu najmanje desetak ljudi bez ikakve zaštite. Njihove strahove pojačava i neznanje nadležnih institucija, koje od ovog slučaja "peru ruke", piše Slobodna.

O drami koja se odvijala na Uskrs nedugo iza ponoći kada je nesretnom Franičeviću pozlilo te je pao je na stepenicama ispred svoje kuće hitna pomoć, policija i COVID ambulanta imaju svoju verziju priče.
Međutim, jedna je istina da su u pomoć su nesretnom Franičeviću priskočili susjedi, koji su počeli telefonom zvati pomoć. I tu nastaje veliki problem koji je ovu priču doveo u novine.

Zvalo se policiju, hitnu medicinsku pomoć, ambulantu za COVID-19 u Pločama. U Rogotinu se nitko nije pojavljivao da bi nesretni Franičević u međuvremenu preminuo. Očevidci su kazivali da je imao bolove u prsima i da je kašljao. Svi stanovnici Rogotina sa kojima smo razgovarali su ogorčeni. Misle da su institucije na vrijeme reagirale da bi njihov sumještanin bio živ.

Nakon smrti nesretnog Franičevića, dr. Vinko Matić, ravnatelj Doma zdravlja u Pločama podnio je ostavku na članstvo u gradskom stožeru civilne zaštite u Pločama o čemu je obavijestio županijski stožer. Potvrdi je to predsjednik županijskog stožera, Joško Cebalo na press konferenciji u Dubrovniku, koji je naglasio da stožer civilne zaštite mora funkcionirati.
Međutim, županijski stožer civilne zaštite nije detaljnije komentirao slučaj iz Rogotina jer je istraga u tijeku, piše Slobodna.
20. travanj 2024 13:04