StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetjavno istupili

Članovi HND-a s HRT-a osudili trgovanje medijskim utjecajem na javnom servisu: ‘Svaki pošten novinar ovo osuđuje‘

Piše Vijesti SD
23. veljače 2023. - 11:11

U povodu informacija o navodnoj prodaji medijskog utjecaja i zloupotrebi novinarske profesije od strane Denisa Šabića, voditelja na Hrvatskom radiju Split, ogranci Hrvatskog novinarskog društva na Hrvatskoj televiziji i Hrvatskom radiju iskazuju najoštriju osudu takva čina, piše Hrvatsko novinarsko društvo.

Sama mogućnost takvih radnji nailazi na osudu svih poštenih novinara kako na HRT-u tako i u cjelokupnom medijskom prostoru. U vrijeme kada bi vjerodostojnost i kredibilitet javnog servisa trebali biti najveća njegova vrijednost, ali i vrijednost novinarstva i novinarske profesije, ovakvi i slični navodni postupci nanose nemjerljivu štetu svim novinarima HRT-a.

Vjerujemo da će nadležna državna tijela, kao i sam HRT, poduzeti sve da se u ovom, kao i u svim eventualnim budućim sličnim slučajevima počinitelji primjereno kazne kako bi se otklonila svaka sumnja u savjestan i profesionalan rad novinara Hrvatske radiotelevizije. Smatramo i odgovornošću svakog pojedinca da takva i slična postupanja prijave nadležnim institucijama. 

Za Ogranak HND-a pri Hrvatskoj televiziji,

Gordana Škaljac Narančić, predsjednica Ogranka 

Za Ogranak HND-a pri Hrvatskom radiju,

Ivan Hlupić, predsjednik Ogranka 

20. travanj 2024 06:15