StoryEditorOCM

Čagalj ‘izvisila‘ u posljednji trenutak: Nazvao me Plenković. Ne znam što se dogodilo...

Piše dv
11. siječnja 2023. - 20:28

Iako se cijeli dan špekuliralo kako će Splićanka Mirjana Čagalj zamijeniti ministra Ivana Paladinu, u zadnji čas došlo je do preokreta. Članica Nadzornog odbora Hrvatskih cesta i savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo i promet ipak neće biti postati nova ministrica graditeljstva, prenosi Slobodna Dalmacija.

Potvrdila je to sama Čagalj za 24sata. Rekla je da ju je nazvao premijer Andrej Plenković i rekao da je prošla i koalicijske partnere, no da se ipak odlučio za Branka Bačića.

-  Rekao je da je on već upoznat s cijelim sustavom koji bi trebao reorganizirati obnovu i ponudio mi je da ja budem u njegovom timu. Ne znam što se dogodilo - rekla je kratko Čagalj. 

Na presici je cijelu situaciju komentirao premijer Plenković:

- Nakon obavljenih konzultacija i razgovora, a ujedno i nakon današnjeg sastanka parlamentarne većine, gdje sam zatražio potporu partnera, i od njih sam dobio potporu, bez da smo ulazili u detalje, i nakon što sam razgovarao s dvoje dosadašnjih ministara, Ivanom Paladinom i ministricom Tramišak, odlučio sam ih razriješiti, što se danas i dogodilo i predložiti nove promjene - rekao je premijer Plenković u srijedu poslijepodne na konferenciji za medije.

16. travanj 2024 18:00