StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU NOVOM ANGAŽMANU

Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Rijeku i predano nadbiskupu koadjutoru Mati Uziniću

Piše ri-nadbiskupija.com
14. prosinca 2020. - 21:18
Sve je ove godine drugačije, pa i doček Betlehemskog svjetla, rekao je riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u ponedjeljak 14. prosinca 2020. ispred Nadbiskupskog doma u Rijeci na dočeku Betlehemskog svjetla mira. Svjetlo su donijeli članovi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupija i zajedno s predstavnicima Saveza izviđača Rijeka točno u podne predali riječkom nadbiskupu mons. dr. Ivanu Devčiću i riječkom nadbiskupu koadjutoru mons. mr. Mati Uziniću.

Nakon zajedničke molitve Anđeoskog pozdravljenja predstavnik Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, Mate Mrša, čestitao je riječkom nadbiskupu 20. obljetnicu biskupske službe, a nadbiskupu koadjutoru poželio dobrodošlicu u Riječku nadbiskupiju. Zahvaljujući na čestitkama mons. dr. Devčić kazao je da unatoč skromnijem dočeku Betlehemskog svjetla, u ovom vremenu pandemije koronavirusa dužni smo kao vjernici svojim djelima i riječima Gospodina proslavljati. Katoličkim skautimai i izviđačima zahvalio je na ustrajnom radu s mladima te izrazio nadu u veću uključenost djece u ove organizacije koje njeguju zajedništvo, ali i međusobnu suradnju.

Betlehemsko svjetlo mira simbolizira betlehemsko dijete Isusa Krista koje je došlo na svijet kao svjetlo svijeta, rekao je nadbiskup koadjutor mons. mr. Uzinić.  Ono nas potiče da budemo svjetlo jedni drugima jer Isus je došao zbog svih ljudi. Ove dvije lampe zapaljene su s istog svjetla i drago mi je da su dvije organizacije povezane oko istog svjetla. Betlehemsko svjetlo  potiče nas na izgaranje jednih za druge jer svjetlo da bi gorjelo, mora se trošiti. Svojim stilom života primjer ste da je vrijedno živjeti i raditi jedni za druge, poručio je mons. mr. Uzinić.  U nastavku je istaknuo da je svaki čovjek vrijedan i za svakoga se treba boriti, svakoga štititi. Isus je došao i postao jedan od nas kako bi nas učinio boljim ljudima. Nemojmo samo nositi njegovo svjetlo, nego budimo njegovo svjetlo jedni za druge, poručio je mons. mr. Uzinić.

Biskupi su na kraju čestitali Božić članovima Zdruga katoličkih skauta i Saveza izviđača, kao i svima kojima će narednih dana mladi donijeti Betlehemsko svjetlo mira.  Katolički skauti  narednih dana odnijet će ga u veće župe Riječke nadbiskupije te mole župnike ostalih župa da im se jave radi dogovora oko dolaska svjetla u njihove župe.
23. travanj 2024 18:30