StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIZ IZOLACIJE

Beroš: Daleko smo od urušavanja zdravstvenog sustava

Piše dv
22. studenog 2020. - 19:47
Ministar zdravstva Vili Beroš oporavlja se od koronavirusa. U javljanju za N1 rekao je kako bolest ne diskriminira.
-Svi ćemo nekada oboljeti od neke bolesti. Bilo bi dobro da ova bolest napada samo ministre, jer bi tako brzo riješili problematiku, ali nije tako. Nastojao sam napraviti sve da se zaštitim, ali nisam uspio. Svi se više nalazimo u zatvorenim prostorima, stvara se aerosol, i moram opet apelirati da se češće provjetravaju prostorije – rekao je Beroš, te dodao kako se osjeća bolje i nema više visoku temperaturu.
-Imam slabiji ukus i miris, no to me ne sprječava provoditi sve potrebno za posao. Moja obitelj, vozač i četiri suradnika su u izolaciji. No odmah sam potražio kod za stop covid aplikaciju, kako bi moji kontakti bili obaviješteni o tome da sam zaražen – rekao je Beroš i naglasio među ostalim kako smo ‘daleko od urušavanja zdravstvenog sustava’.
-I proljetos smo naglašavali da dolazi novi val, zdravstveni sustav smo prilagodili, ali se virus i dalje širi. Od zaraženih se 7-8 posto prima u bolnice. Stožer je od prvog dana usmjeren na rješenje i radi za dobrobit naših građana – rekao je Beroš. Na pitanje hoće li liječnici uskoro morati birati koga na respirator, ministar kaže:
"Nadam se da ne. U KBC-u Split popunjenost je 28 posto, u Rijeci 16 posto, u Dubravi 83 posto, a pripremaju se i nove ustanove. Daleko smo od urušavanja zdravstvenog sustava.
I proljetos smo naglašavali da dolazi novi val, zdravstveni sustav smo prilagodili, ali se virus i dalje širi. Od zaraženih se 7-8 posto prima u bolnice. Stožer je od prvog dana usmjeren na rješenje i radi za dobrobit naših građana", rekao je Beroš.
Kazao je kako je do sada od koronavirusa u domovina za starije preminulo 205 ljudi.
19. travanj 2024 13:28