StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA GA ULOVILA

Uz prijetnju oružjem ženi koju je zatekao u kući, pokrao nakit, mobitele i ostale vrijednosti pa pobjegao ukradenim autom

Piše DV
9. ožujka 2021. - 11:52

U Baćini, kod Ploča, u subotu između 12,30 i 13 sati, maskirani je muškarac ušao u obiteljsku kuću gdje je zatekao 62-godišnjakinju od koje je, uz prijetnju vatrenim oružjem, otuđio više komada zlatnog i srebrenog nakita, ručni sat, 15 jubilarnih kovanica od 25 kuna, dva mobitela, jedan onesposobljeni pištolj i ključeve osobnog vozila s kojim se udaljio od mjesta događaja.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u priopćenju za javnost navodi kako su policijski službenici PP Ploče utvrdili osnovanu sumnju da je razbojništvo počinio 30-godišnjak koji je uhićen već sljedećeg dana, odnosno 6. ožujka.

Postupajući po nalogu Županijskog državnog odvjetništva, policijski službenici Službe kriminalističke policije u suradnji s roniocima Interventne jedinice policije ove Policijske uprave su izvršili pretragu terena i podmorja na području mjesta Gradac i u moru pronašli otuđeni pištolj, a u napuštenom devastiranom objektu predmete koji se dovode u vezu s navedenim kaznenim djelom.

Osumnjičeni muškarac je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je pet osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 353 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 143 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 59 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 12 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 15 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 21 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 12 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena kod Stona

Najveća koncentracija alkohola od 1,86 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 6. ožujka, 30-godišnjaku koji je osobnim vozilom, zagrebačkih registarskih oznaka, upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, a zaustavljen je tijekom redovne kontrole prometa na kolniku ceste D-414.

Vozač je isključen iz prometa, te je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Vozaču je izdan prekršajni nalog u iznosu od 20 tisuća kuna, a što je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.

19. travanj 2024 23:36