StoryEditorOCM

Uskok i policija: Zbog povrede službene dužnosti uhićeni župan i više policajaca

Piše Hina
15. ožujka 2023. - 14:11

Uskokovi i policijski istražitelji u srijedu od ranog jutra provode uhićenja više osoba i dokazne radnje vezane za vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića uz kojeg je, zbog prikrivanja prometne nesreće, odnosno povrede službene dužnosti, uhićeno i više policajaca te još osoba.
Iz Uskoka su priopćili kako su uhićenja i dokazne radnje rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om na području Vukovarske županije, u odnosu na više osoba za koje se sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.
U ovom trenutku, ističu, mogu potvrditi da su među uhićenim osobama i župan jedne županije te više policijskih službenika.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, kažu, Uskok će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.
I iz PNUSKOK-a su potvrdili da je više osoba obuhvaćeno kriminalističkom istragom, čija je realizacija započela rano jutros zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv službene dužnosti.
Istragom je, navode, obuhvaćen i nositelj izvršne vlasti na regionalnoj razini te više policijskih službenika.
Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK-ova služba u Osijeku dovest će uhićene osobe pritvorskom nadzorniku te Uskoku podnijeti kaznenu prijavu.
Župan Dekanić uhićen je s troje policajaca i još dvije osumnjičene osobe, navodno zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom prometnom nesrećom kod Cerne.
Dekanić je uoči prošlog Uskrsa sudjelovao u prometnoj nesreći u Cerni, između Vinkovaca i Županje.
I dok je on tvrdio da je bio tek suvozač, kao što je zaključeno i u policijskom izvješću, mediji su prenosili tvrdnje svjedoka da je Dekanić, u alkoholiziranom stanju, nesreću izazvao kao vozač u službenom automobilu.
Kazao je i da je siguran da će istraga koja je potom pokrenuta potvrditi njegove riječi te da njegova ostavka nije na stolu. Tvrdio je i da je cijela situacija ispolitizirana, da mu netko smješta te pokušava isprovocirati njegovu ostavku.
 

19. travanj 2024 15:23