StoryEditorOCM
Crna kronikadolijao trio nevidio

Trojac nema gdje nije krao! Od kupaonske opreme, klima, alata pa sve do nekoliko stotina kilograma teških kamenica iz obiteljskih đardina

Piše DV
2. ožujka 2023. - 12:56

Ustrajno kriminalističko istraživanje koje su posljednjih nekoliko mjeseci zajednički provodili policijski službenici Postaje granične policije Gruda, Policijske postaje Dubrovnik i Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske rezultiralo je uhićenjem tri muške osobe, hrvatskih državljana u dobi od 30, 45 i 40 godina, koji se sumnjiče za seriju kaznenih djela krađa i teških krađa.

Kaznena djela su počinjena u sedam odvojenih slučajeva, u kojima su osumnjičeni ponekad djelovali zajednički, a ponekada pojedinačno, koristeći informacije o objektima u izgradnji iz kojih su najčešće otuđivali predmete.

Ukupna vrijednost otuđenih predmeta procjenjuje se na gotovo 124 tisuće eura.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni 30-godišnjak i 40-godišnjak od početka lipnja do početka prosinca prošle godine iz unutrašnjosti šest objekata u izgradnji na gradilištu u mjestu Soline u Župi dubrovačkoj otuđili 61 unutarnju jedinicu klima uređaja, 14  vanjskih jedinica klima uređaja, 45 električnih bojlera zapremine 80 litara, 23 viseće toaletne školjke,

 1 tuš kabinu, 12 komada umivaonika, 10 komada miješalica za umivaonik, 3 tuš seta i 19 poklopnica za ugradbene tuš kanalice.

Spomenuti 30-godišnjak se također sumnjiči za dvije odvojene provale počinjene tijekom siječnja ove godine na gradilištima stambene zgrade u Solinama u Župi Dubrovačkoj  odakle je otuđio 3 bušilice, laser, mokro-suhi usisavač, više komada trafoa

i više komada rasvjetnih tijela. Nadalje, sumnjiči se i za dvije krađe starinskih kamenih kamenica s kamenim poklopcima koje su u dva odvojena slučaja iz dvaju dvorišta obiteljskih kuća s područja Dubrovnika otuđene tijekom prosinca prošle i siječnja ove godine, a osumnjičen je i za krađu alata iz dvorišta obiteljske kuće u Komolcu i to aparata za varenje, kutnu brusilicu, udarnu bušilicu, veće količine odvijača i osigurača i dvije jakne.

Ovu posljednju krađu osumnjičeni 30-godišnjak je počinio zajedno s 45-godišnjakom kojeg policija sumnjiči i za krađu dvaju televizora i jednog prijenosnog računala iz kuće u Mokošici. 

Osumnjičeni su ukradene predmete prodavali po nižim cijenama, a policija je u sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja jedan dio tih predmeta pronašla i vratila njihovim vlasnicima, dok se potraga za preostalim otuđenim predmeta nastavlja.  

Osumnjičeni 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a protiv preostale dvojice osumnjičenih kaznena prijava ide u redovnoj zakonskoj proceduri.

18. travanj 2024 05:25