StoryEditorOCM
Crna kronikašok u trgovini

Svjedokinja stravičnog ubojstva još je uvijek u šoku: ‘Bila san sama unutra. Čula san viku, sledila san se… Nisan se usudila gledat! Ne mogu virovat‘

Piše PSD
30. studenog 2021. - 18:51

Na ulazu u trgovački centar Lidl na Trsteniku stoje dva policajca. Kupci koji im prilaze s parkirališta brzo doznaju da ne mogu unutra. Dva ih muškarca u odorama ispraćaju odlučnim odmahivanjem glavom, donosi Slobodna Dalmacija.

U 15.30 očevici su se uglavnom razišli, još su samo rijetki pred trgovinom.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

- Bivši muž ubio prodavačicu - kratko nas je izvijestio muškarac koji je ispred trgovine stajao oslonjen na ogradu.

Dok je nervozno pušio cigaretu, pokraj njega je stajala utučena starija žena koja je nepomično gledala u daljinu. Nije jasno jesu li vidjeli što se dogodilo ili su to naknadno doznali od prisutnih, ali su uzmaknuli pred objektivom za koji im se učinilo da im prijeti iz daljine, pa su odbili razgovor s novinarima.

- Strašno! Ovo je užas - rekao je kratko muškarac, ali o detaljima nije htio govoriti.

Jedna vidno potresena djevojka dočekala je svoju prijateljicu i odmah joj stala opisivati scenu kojoj je svjedočila.

- Ja ovo ne mogu virovat, u šoku san - rekla je umjesto pozdrava.

Otkriva nam da je muškarac bivšoj supruzi prišao s leđa, da je na glavi imao nekakvu kapu, da ju je nožem probo više puta.

Kroz neartikulirane urlike muškarca svjedokinja je uspjela razabrati samo: "Tri miseca mi nisi dala vidit dite!".

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

U trgovini je nastala pomutnja, opisuje djevojka, a dok su neki žurili  prema izlazu, zaštitar i nekoliko momaka suprotstavili su se pomahnitalom napadaču i oborili ga na pod.

- Bila san sama unutra. Čula san viku, sledila san se… Nisan se usudila gledat. Ljudi su vani opisivali šta se dogodilo… Još ne mogu virovat! - govori djevojka problijedjela od užasa.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Zaštitar razgovara na mobitel, hoda naprijed nazad po parkiralištu. Stiže još nekoliko novinara. Kroz staklo u trgovini vide se samo prazne blagajne, sve miruje pod neonskim svjetlom, nema tragova nasilja, krvi, prevrnutih polica. Vrijeme je unutra stalo.

Kupci bezbrižno prilaze ulazu, isprva se ne obaziru na dvije figure u modrim odorama, ali njihova lica redom poprimaju zabrinut izraz. Zapitkuju što se dogodilo pa se polako povlače.

16. travanj 2024 14:13