StoryEditorOCM
Crna kronikaMučne scene

Snimka koja je zgrozila regiju: Medicinskim sestrama koje su rukama i nogama tukle staricu produžen pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i žrtvu

Piše dv
18. studenog 2022. - 17:34
Medicinske sestre koje su maltretirale i udarale staricu u Domu za stare Orenda u Peći ostaju u pritvoruScreeshot/Twitter

Medicinske sestre koje su maltretirale i tukle staricu u Domu za starije osobe Orenda u Peći ostaju u pritvoru, piše crna-hronika.info, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, one su 2. studenoga lišene slobode zbog sumnje da su počinile fizičko nasilje nad starijom ženom. Prizivni sud Kosova potvrdio je odluku Osnovnog suda u Peći u vezi s mjerom pritvora od 30 dana za medicinske sestre, koje su početkom ovog mjeseca uhićene zbog zlostavljanja starije žene, štićenice Doma za stare u Peći.

Tako je sud odbio puštanje iz pritvora tri medicinske sestre A.P., A.R. i R.K.

Sud smatra i da, ako jedna od medicinskih sestara bude na slobodi, postoji opasnost od utjecaja na svjedoke ili utjecaja na žrtvu.

Isti sud ističe mogućnost njihova utjecaja na kolegicu iz Doma za starije, koja je bila jedina izravna svjedokinja događaja.

Podsjećamo, na društvenim mrežama objavljena je snimka sa scenom nasilja nad staricom, a jedna od medicinskih sestara koje su lišene slobode je snimila snimak.

Vijest je izazvala burne reakcije domaće i regionalne javnosti, a istoga dana oglasili su se i kosovski dužnosnici, pojedinci i brojne udruge, piše Kossev, a prenosi crna-hronika.info.

20. travanj 2024 12:47