StoryEditorOCM
Crna kronikaSLIJEDI LI OBRAT U ISTRAŽNOM POSTUPKU ZA RAZBOJNIŠTVO U ZRAČNOJ LUCI DUBROVNIK

"Tanki dokazi" protiv drugoosumnjičenog Antonia Katušića!?

27. listopada 2019. - 00:18
Ako se pokaže točnim podatak kojeg smo doznali iz pouzdanih izvora, da dubrovačko Županijsko državno odvjetništvo nema dovoljno čvrstih dokaza na kojima temelji osnovanost sumnje protiv drugoosumnjičenoga za razbojništvo u Zračnoj luci Dubrovnik u ponedjeljak 21. listopada, moglo bi relativno brzo doći do djelimičnog obrata u pravosudnoj istrazi koja se vodi u Istražnom centru Županijskog suda u Dubrovniku.

Naime, do medija je "procurio" i podatak kako je u petak 25. listopada, kratko nakon saslušanja obojice osumnjičenika iz Gabrila u Konavlima,, oca i sina Antuna (46) i Antonia (22) Katušića kod državnog odvjetnika, malo nedostajalo da dežurni istražni sudac mlađem osumnjičeniku uopće ne odredi istražni zatvor! Navodno je u popratnim spisima koji su iz ŽDO Dubrovnik dostavljeni sucu istrage bilo doista vrlo malo osnova za određivanje pritvora. Moguće da je i to bio uzrok samozatajnog smješka braniteljice Antonia Katušića, poznate dubrovačke odvjetnice Stanke Matić u trenutku kada je, obraćajući se novinarima, zagonetno rekla kako "razumije interes javnosti, ali da za sada ne bi davala bilo kakve izjave". Naš nas izvor uvjerava da poznata odvjetnica ima argumente koji bi se mogli protumačiti i kao alibi. No, za istinitost ovog podatka valja pričekati daljnji tijek istrage.

Za očekivati je kako će nakon provjere osnovanosti sumnje protiv mlađeg Katušića, sud odrediti vještačenje snimaka nadzornih kamera i usporedbu biometrijskih podataka s visinom i tjelesnom građom uopće obojice osumnjičenika. Ako se očekivanim vještačenjem pokaže da Antonio Katušić ipak nije bio na motoru, ponovno će u fokus istrage doći podatak o kojem se javno "šuška": na motoru ipak nisu bili otac i sin, nego otac i još uvijek neidentificirani sudionik pljačke!?

Postoje indicije da je riječ o još jednom starom znancu policije, ali je do nas stigla i informacija kako se osnovano sumnja da bi tajanstveni sudionik zapravo mogao biti jedan državljanin susjedne Crne Gore?

Spekulacija ima još, a uz pitanja o kojima možete pročitati na ovom linku, valja se strpiti i pričekati prve rezultate istrage. Do tada, javnost će željno čekati odgovore na brojna pitanja. A odgovor na osnovanost sumnje ptrotiv mladog Konavljanina mogli bi doznati prije nego mnoge druge.
16. travanj 2024 16:16