StoryEditorOCM
Crna kronikaPojedinosti nesreće

Pelješčani u šoku zbog tragedije u Prapratnom: ‘Očigledno nitko od putnika nije poznavao ovu cestu, tragova kočenja uopće nema...‘

Piše Ahmet Kalajdžić
20. ožujka 2023. - 13:11

- Sigurno je da se vozilo brzo kretalo a do slijetanja u more došlo je iako je uredno radila javna rasvjeta. Očito je da nitko od putnika nije poznavao ovu lučicu, inače bi vozač oprezniji. Tragova kočenja uopće nema, a moguće je da je bilo i alkohola - kazao nam je potreseni umirovljenik Ante Marlais kojeg smo zatekli u trajektnom pristaništu Prapratno, poprištu druge prometne nesreće sa smrtnim ishodom u nešto više od pola godine.

Doznali smo kako je zadnji polazak trajekta za Sobru na Mljetu u 20.30 sati i u trenutku nesreće na pristaništu nikoga nije bilo. Nije radio ni kafić Eugena Uvodića na samom pristaništu.

image

Izvlačenje vozila iz mora u Prapratnom

Među putnicima koji su danas čekali na ukrcaj bio je i klesar s Brača Matko Tonšić:

- Kolege i ja jutros od 9 sati čekamo trajekt za Mljet. Nije bilo nimalo ugodno gledati izvlačenje auta s morskog dna - rekao je Matko, još uvijek pod dojmom tragedije o kojoj priča cijeli Pelješac.

Iz mora je ranije u jutarnjim satima izvađen automobil marke BMW koji je sinoć iz još nepoznatih razloga završio u moru u pristaništu Prapratno. Po dolasku na pristanište zatekli smo samo desetak putnika i djelatnike Komunalnog društva općine Ston koji su uklanjali ostatke automobila jutros izvađenog s dna mora.

More je u pristaništu dubine 8 do 10 metara. BMW sa Splićanima sinoć se oko 23 sata velikom brzinom spustio od raskrižja Pelješke ceste i odvojka za pristanište u Prapratnom, ali na cijelom platou pristaništa nema nikakvih tragova kočenja što upućuje na zaključak da je vozilo veliko brzinom upalo u more.

Iz Jadrolinije pak doznajemo kako je linija 832 Prapratno - Sobra ponovno uspostavljena u podne s polaskom iz luke Sobra.

18. travanj 2024 22:22