StoryEditorOCM
Crna kronikaZA RIPLEYA I VJEROVALI ILI NE

Otkud Kubanci u Konavlima ?

Piše Ahmet Kalajdžić
Foto:
22. listopada 2016. - 23:39

Na području krajnjeg juga Konavala i Hrvatske jučer i danas je zatečeno osam državljana Kube. Kako neslužbeno doznajemo, jučer su nedaleko mjesta Vodovađa, nakon što su sjeverno od GP Karasovići nezakonito i pješice prešli preko brda Bjelotina iz smjera Crne Gore u dva odvojena slučaja, zatečena po dvojica državljana Kube. Zatečeni su između 16 i 17 sati, a starost im je 35- 40 godina.
No, danas ujutro, južno od GP Karasovići, kod mjesta Pločice zatečena je i treća grupa državljana te daleke srednjoameričke države među kojima je kao „ilegalac“ odnosno nelegalni migrant bila i jedna žena. Pretpostavlja se da su iz Crne Gore pješice prešli u Hrvatsku preko Ilijinog brda. Također, neslužbeno doznajemo da su nakon kriminalističke obrade u Policijskoj postaji Gruda i oni privedeni sucu za prekršaje koji im je odredio protjerivanje na rok od dvije godine.
Navodno, ovo je prvi put da su u ilegalnom prelasku državne granice zatečeni i Kubanci, a pretpostavlja se da su u Crnu Goru stigli u većoj grupi iz koje se nekolicina izdvojila kako bi ljepši život pokušali naći na zapadu Europske Unije.

24. travanj 2024 15:57