StoryEditorOCM
Crna kronikadoznajemo detalje!

Nakon što su u Konavlima sakrli torbe pune marihuane i završili iza rešetaka u Dubrovniku, otkrivamo kriminalni životopis dvojice Crnogoraca u kojem se spominje i ubojstvo

Piše Ahmet Kalajdžić
7. studenog 2022. - 15:16

Nakon što su crnogorski državljani I.K.(39) iz Igala i D.B.(31) iz Herceg Novog, od strane policijskih službenika PU dubrovačko-neretvanske uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku, dežurni sudac istrage ih je saslušao i suglasivši se s zahtjevom dubrovačkog Državnog odvjetništva, odredio istražni zatvor u maksimalnom trajanju do 30 dana.

Naime, policajci Postaje granične policije Gruda terenskim su operativnim radom u petak 4. studenog u rano jutro dvojicu Crnogoraca zatekli u šumi nakon što su iz smjera Crne Gore ilegalno, teško prohodnim brdskim putem u Hrvatsku prokrijumčarili dvije velike sportske torbe u kojima se nalazila marihuana. Torbe su ostavili u šumi, na području konavoskog zaseoka Misletići (nedaleko Vitaljine), a u njima je pronađeno 40 pakiranja u PVC-vrećicama, omotanih samoljepljivom trakom. Mjerenjem je utvrđeno kako je ukupna težina pronađene marihuane 42,55 kg. Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da su ilegalnim brdskim putem prokrijumčarena marihuana u šumi ostavljena na ranije dogovorenom mjestu s još uvijek nepoznatim osobama iz naše zemlje, koje su je trebale i preuzeti sa spomenute lokacije.

Dosadašnjom je istragom utvrđeno kako je tako velika količ8ina marihuane bila namijenjena daljnjoj preprodaji za veći broj konzumenata

Temeljem zakonske odredbe, Crnogorcima je istražni zatvor određen zbog utvrđene izrazite bezobzirnosti te ispoljenog visokog stupnja kriminalne volje pri ilegalnom prelasku granice. Također, neslužbeno smo uspjeli doznati kako je drugookrivljeni Novljanin (31) prilikom ispitivanja od strane državnog odvjetnika priznao kako je već osuđivan zbog počinjenog kaznenog djela pomaganja u ubojstvu, a naveo je kako se protiv njega vodi kazneni postupak zbog sudjelovanja u organizaciji prodaje narkotika. Sve su to bile posebno otegotne okolnosti uslijed kojih je sudac istrage opravdano izrekao istražni zatvor i ustvrdio kako zbog opasnosti od bijega ili ponavljanja kaznenog djela, za ovu dvojicu stranih državljana nema uvjeta za primjenu mjera opreza, odnosno nema mogućnosti obrane sa slobode.

Također neslužbeno, doznali smo kako će se više podataka o tim kaznenim djelima posredstvom međunarodne pravne pomoći zatražiti od pravosuđa susjedne Crne Gore. Inače, I.K. je osobno kao svog branitelja angažirao dubrovačkog odvjetnika Bojana Lujaka, dok se D.B. suglasio da ga po službenoj dužnosti brani konavoski odvjetnik Juraj Magud.

Policija u Konavlima zaplijenila preko 40 kilograma marihuane! Dvoje uhićenih

20. travanj 2024 06:02