StoryEditorOCM
Crna kronikakrvoproliće u trgovini

MUP i DORH Željka Đekića terete da je ženu ubio na okrutan ili podmukao način. Otkriveni i prvi nalazi obdukcije

Piše Vladimir Urukalo/sd
1. prosinca 2021. - 14:35

Željko Đekić zvani Lika, 54-godišnjak iz Splita koji je uhićen u utorak poslijepodne nakon što je nožem brutalno i naočigled više zaprepaštenih svjedoka izbo nožem svoju bivšu partnericu u trgovini "Lidl" u Poljičkoj ulici u Splitu, kazneno je prijavljen za teško ubojstvo, piše Slobodna Dalmacija.

Doznajemo da je policija, nakon konzultacija s Julijanom Stipišić, zamjenicom Županijskog državnog odvjetnika, Đekića prijavila za kvalificirani oblik ubojstva odnosno terete ga da je deset godina mlađu ženu ubio na okrutan ili podmukao način.

image
Željko Đekić je osumnjičen za ubojstvo, prijeti mu visoka zatvorska kazna
Paun Paunović/Cropix

Za to je predviđena zatvorska kazna od najmanje deset godina zatvora pa do dugotrajnog boravka iza rešetaka. Naravno, tijekom istrage kvalifikacije se može i promijeniti i to i na blažu, ali mu se, ukoliko se utvrdi da ima osnova, može staviti na teret još kvalifkatornih obilježja teškog ubojstva poput počinjenja nedjela iz bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda.

image

 
Nikola Vilić/Cropix

Uhićenom Đekiću je sud odredio branitelja po službenoj dužnosti, a on je tijekom srijede davao iskaz policijskim istražiteljima. Očekuje se da bi tijekom srijede poslijepodne trebao biti priveden na ispitivanje kod zamjenice ŽDO-a.

Ona je odmah nakon dojave o zločinu i obavljenog policijskog očevida kojem je nazočila naložila obdukciju kao hitnu istražnu radnju, a doznajemo da prvi rezultati pokazuju da je nesretna žena izbodena po tijelu s nešto manje od deset uboda nožem čija je oštrica duljine 18 centimetara. Isto tako, od istog je oružja zadobila pet, šest obrambenih rana po tijelu i rukama.

image

 
Nikola Vilić/Cropix

Nakon što bude ispitan na ŽDO-u gdje može iznijeti svoju obranu ili se braniti šutnjom, nema sumnje da će tužiteljica od suca istrage splitskog Županijskog suda zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Više o zločinu koji je potresao Hrvatsku pročitajte ovdje: 

Naš kolega svjedočio je ubojstvu u Splitu: Začuo se urlik, vidio sam žrtvu kako leži u krvi. Napadač je stalno ponavljao isto, žena do mene je plakala i govorila ‘Ajme, ubija je‘

Uhićenom Željku Đekiću policija je napravila očevid na tijelu: s njegove odjeće i kože uzeti su tragovi krvi

Nakon stravičnog zločina u Lidlu uključit će se i Centar za socijalnu skrb Split: Ponudit ćemo sve oblike podrške i pomoći jer je u obitelji maloljetno dijete

Građani se spontano okupljaju na mjestu stravičnog zločina: u spomen na preminulu ženu pred trgovinom gore lumini

Ubojica prodavačice iz Lidla poznat je široj javnosti; njegovog mlađeg brata Milenka smaknuo je šef specijalne policije ispred diskoteke ‘Palladium‘. Nakon presude je govorio: ‘Nema tog novca koji ga može vratiti‘

Iz Lidla se očitovali o stravičnom događaju: ‘Duboko smo zgroženi... Izražavamo najiskreniju sućut i podršku obitelji naše zaposlenice‘

Slobodna saznaje: za ubojstvo prodavačice iz Lidla sumnjiči se Željko Đekić - Lika. Na pod su ga bacili mladići koji su se tu zatekli i zaštitar, evo i ostalih detalja zločina koji je šokirao Dalmaciju

Priopćenje MUP-a: dovršeno kriminalističko istraživanje

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je jučer, 30. studenog, malo prije 15 sati u trgovini u Splitu, nožem zadao više ubodnih rana 44-godišnjakinji koja je od zadobivenih ozljeda preminula, objavila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Nakon događaja, 54-godišnjaka su do dolaska policije zadržala dva muškarca koji su se u trenutku događaja nalazili u trgovini, a policijski službenici su muškarca uhitili, doveli u službene prostorije i nad njim proveli kriminalističko istraživanje.

O događaju je izviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu čija zamjenica je zajedno s policijskim službenicima obavila očevid i naloženo je obavljanje obdukcije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 54-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Teško ubojstvo (čl. 111. st. 1. Kaznenog zakona RH).

20. travanj 2024 06:50