StoryEditorOCM
Crna kronikaAKCIJA 'PETROL LINE'

DROGA U CISTERNI U Neumu uhićen Metkovac s 665 kilograma skunka

Piše dv
18. srpnja 2018. - 18:39

U cisterni dubrovačkih registarskih oznaka kojom je upravljao Metkovac M.V. sinoć je u Neumu zaplijenjeno 665 kilograma genetski modificirane marihuane, tzv. skunka.

Prema priopćenju Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), policijski službenici su na području općine Neum proveli operativnu akciju kodnog naziva Petrol Line. Tom je prilikom obavljen pretres teretnog motornog vozila kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

SIPA javlja kako je pronađeno je i privremeno oduzeto 89 vreća u kojima se nalazilo po sedam komada nepoznate tvari koja svojim izgledom i strukturom podsjeća na opojnu drogu Cannabis Sativa, ukupne težine oko 665 kg. Prema prikupljenim saznanjima, droga je bila namjenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Europe.

- Privremeno su oduzeta i tri mobitela. Vozač teretnog motornog vozila je pritvoren zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama iz članka 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine u vezi s kaznenim djelom Organizirani kriminal iz članka 250. istog zakona. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osumnjičenik će biti predan Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje - izvijestili su iz SIPA-e i potvrdili da je riječ o jednoj od najvećih zapljena narkotika u BiH.

Droga je pronađena u teretnom vozilu koje se kretalo iz Crne Gore na zapad. Krijumčar je s teretom droge uspio proći granicu na Bistrini, a presretanje se dogodilo tek kad se dokopao Neuma.

 

25. travanj 2024 00:26