StoryEditorOCM
Crna kronikaOPASNA MALA

Doznajemo: uhićena poznata fitness trenerica s hrpom kokaina u čarapi! Nevjerojatno zvuči njezino opravdanje zbog dilanja

Piše DV/Portal SD
24. veljače 2023. - 12:40

U istražni zatvor na splitskim Bilicama sprovedena je 35-godišnja fitnes trenerica iz okolice Splita, uhićena s pola kilograma kokaina. Obrana sa slobode joj nije omogućena jer su na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu procijenili kako bi mogla ponoviti istovrsno kazneno djelo jer već optužnicu otprije dvije godine zbog šverca zabranjenih tvari.

Inspektori Službe kriminaliteta droga zaskočili su je u četvrtak na ulici području Kaštela prilikom izlaska iz osobnog automobila. Kada ih je ugledala pokušala je neprimjetno odbaciti paket umotan u crnu čarapu.

U njemu su policajci pronašli vrećicu s otisnutim logom “U” u kojoj je bilo 528 grama kokaina. Nad njom su proveli kriminalističko istraživanje nakon kojeg je osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

image

Ovo je kokain koji je bio skriven u vrećici u crnoj čarapi

PU SD

Uz kaznenu prijavu je predana pritvorskom nadzorniku. Nakon toga je privedena na državno odvjetništvo na kojem je iznijela svoju obranu u kojoj je priznala dilanje kokaina.

- Privatna sam trenerica. Bavila sam se prodajom kokaina zbog uzdržavanja sebe i obitelji jer nemam drugih dostatnih prihoda - izjavila je 35-godišnjakinja.

Na općinskom sudu u Vinkovcima protiv nje se vodi postupak po optužnici koja je tereti zbog kaznenog djela neovlaštene prodaje i proizvodnje tvari zabranjenih u sportu. Optužena je nakon što je na tom području 2021. godine uhićena na granici s anaboličkim hormonima.

Također je protiv nje evidentiran prekršaj Carinskog zakona. Osim toga u dosjeu ima i niz prometnih prekršaja za koje su je prijavljivale policijske postaje iz Splita, Gospića i Vukovara.

image

Kao privatna trenerica ima loša primanja, izjavila je 35-godišnjakinja

Shutterstock/Ilustracija

Kako saznajemo, kao privatna trenerica je radila u jednoj od popularnih teretana iz splitskog okruženja te je poznata u tim krugovima i zbog atraktivnog izgleda. Od neslužbenih izvora također saznajemo kako je pred teretanom u kojoj trenira klijente bila tučnjava upravo zbog nje.

Pričalo se tada kako se tijekom sukoba vadilo i oružje, ali nije došlo do pucnjave. Radilo se o osobama iz krim miljea, pojedini od njih osuđivani i zbog dilanja.

35-godišnja trenerica je s jednim od njih bila u ljubavnoj vezi, a u tučnjavi je sudjelovao i njegov tjelohranitelj i partner u poslu. Protiv sudionika su tada podnesene prekršajne prijave, a treneričin osam godina stariji dečko je kraće vrijeme bio u bijegu.

Inače, prošli tjedan je uhićen 33-godišnji djelatnik iste teretane iz splitske okolice s 19.695 komada anaboličkih steroida. Prijavljen je kada su inspektori za droge u njegovom stanu na kaštelanskom području našli zabranjene tvari u tabletama, kapsulama i ampulama.

image

20.000 anaboličkih steroida nađeno je kod djelatnika iste teretane iz okolice Splita

PU SD

Protiv njega je također podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe tvari zabranjenih u sportu. Anabolički steroidi se zlorabe za povećanje nemasne (čiste) mišićne mase i snage, a učinci su jači u kombinaciji s treningom izdržljivosti i odgovarajućom prehranom.

Dosta korisnika tvrdi da sportaši koji ih uzimaju mogu izdržati češće iscrpljujuće vježbanje. Kad se uzimaju dugo vremena, u velikim dozama i bez zdravstvenog nadzora, mogu izazvati nepravilno i nerazumno ponašanje te širok niz neželjenih tjelesnih učinaka, navedeno je u priručniku dijagnostike i terapije. 

21. travanj 2024 16:23