StoryEditorOCM
VaterpoloHALO, GRČKA

ŽUPLJANIN STIGAO DO SVOG 36. KLUPSKOG TROFEJA Maro Joković: ‘Uvjerljivije sam s Jugom osvojio 2017. Regionalnu ligu!‘

Piše Tonči Vlašić
2. ožujka 2020. - 16:51
Maro Joković je osvojio trideset i jedan trofej s Jugom, tri s PRO Reccom, a sad drugi s Olympiacosom s kojim je prvi uzeo u svojoj prvoj utakmici za klub iz Pireja. Olympiacos je kod kuće u borbi za grčki Super kup, utakmici kojom je otvorena sezona 2019./20., dobio Vouliagmeni s 11:5. Bilo je to 2. listopada 2019. godine, dan nakon što je Župljanin proslavio svoj 32. rođendan.

Gotovo pet mjeseci poslije Joković je 'podebljao' svoj osobni karton. Osvojio je novi trofej s Olympiacosom - Kup Grčke. Ukupno svoj 36. klupski trofej. Plus ima 20 medalja sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske. Odavno je postao prvi hrvatski vaterpolist u 'klubu 50+', a sve nam se čini kako će biti i prvi koji će se naći u 'klubu 60+'. 

- U polufinalu nas je čekao na papiru teži zadatak, ali smo odigrali baš dobro, te nije bilo problema. Dobili smo Apollon, koji je treći u prvenstvu, sa 14:7. U finalu smo očekivano imali lakši zadatak. Na kraju je bilo tako. Dobili smo Ethnikos, a on je sedmi u prvenstvu, sa čak 18:6 te osvojili trofej - istaknuo je Joković, koji je u polufinalu postigao četiri pogotka, a u finalu tri. Na kraju je izabran za najboljeg igrača Final foura, koji je odigran u Chiosu. 

- Jesam li u karijeri ikad ovako lako stigao do trofeja? Kad se gleda rezultat ne mogu zaboraviti kako sam s Jugom osvojio Regionalnu ligu 2017. godine. Dobili smo u Gružu prvo Partizan s 18:4 u polufinalu, a potom s 15:3 u finalu hercegnovski Jadran. Da, a to je bilo uvjerljivije nego sad s Olympiacosom - naglasio je Joković, koji je svoj prvi seniorski trofej osvojio prije 17 godina. Bio je to Kup Hrvatske u kapici Juga.

- U srijedu sam s Olympiacosom u Berlinu. Igramo protiv Spandaua u europskoj Ligi prvaka. Kad se vratimo čekaju nas za vikend dvije utakmice u grčkom prvenstvu, gosti smo baš Apollona, te dan poslije PAOK-a, a nakon toga opet reprezentacija. Imamo prvo četvrtfinale Svjetske lige protiv Crne Gore u Podgorici, a zatim kvalifikacije za Olimpijske igre u Rotterdamu. Naravno, očekujem kako ćemo izboriti nastup na Olimpijskim igrama - poželio je Joković, koji je igrao u Pekingu 2008., Londonu 2012. i Riju 2016. godine. 

Inače, Olympiacos je u 42. izdanju grčkog Kupa stigao do svog 21. slavlja. Osvojio je točno pola naslova, koliko i svi ostali skupa (Ethnikos 12, Vouliagmeni 4, Glyfada 3, te po jedan put Patras i Chios). Međutim, dok je najuspješniji klub u Kupu Grčke, to nije i u prvenstvu Grčke iako je u zadnjih 30 prvenstava bio prvak čak 23 puta. I dalje je rival iz Pireja, Ethnikos, bogatiji. Ethnikos je 38 puta osvajao naslov prvaka Grčke, a Olympiacos 'samo' 33 puta. Istina, kako stvari stoje, ta bi razlika trebala na kraju ove sezone biti manja, a to će značiti kako je Joković korak bliže 'klubu 60+'.
19. travanj 2024 01:59