StoryEditorOCM
VaterpoloPIŠE CRNOGORSKA POBJEDA |

SANDRO SUKNO TRENER PRIMORCA IZ KOTORA? ‘Rekao sam im kako želim nakon igračke karijere biti trener, i to je sve o čemu smo razgovarali‘

Piše Tonči Vlašić
6. svibnja 2020. - 10:52
Sandro Sukno na klupi Primorca? – raspisali su se crnogorski mediji. Ističu kako je 'proslavljeni Hrvat u ozbiljnoj je priči da postane trener Vaterpolo kluba Primorac'.

Podsjećaju kako je najbolji vaterpolist svijeta, bivši igrač Juga, Primorja i PRO Recca, objavio u svibnju prošle godine kraj karijere, nakon što je u jesen 2017. godine morao zbog problema sa srcem na operaciju. Sukno je, dodaju, uspješno operiran u ožujku 2018. godine nakon čega se nekoliko mjeseci poslije vratio treninzima u matičnom Jugu, ali kako nije dobio 'zeleno svjetlo' od liječnika, zaključio je blistavu karijeru u 29. godini života u kojoj je između ostalog osvajao olimpijsko, svjetsko i europsko zlato!

Sukno je uplovio u trenerske vode te je pomoćnik izbornika Ivice Tucka. U toj ulozi je već odradio dva velika natjecanja, Svjetsko prvenstvo u Gwangju u ljeto prošle godine (bronca) te Europsko prvenstvo u Budimpešti početkom 2020. godine (četvrto mjesto).

Crnogorski mediji, konkretno Pobjeda, ističu kako se lako može dogoditi da Sukno naslijedi Petra Vica na klupi Primorca na čije će čelo, otkrivaju, doći Mlađan Janović, a ulogu sportskog direktora preuzeti Antonio Petrović, obojica vaterpolske legende. Vlasnik Vaterpolskog kluba Primorac je od studenog 2019. Općina Kotor.

- Da, imao sam upit od strane ljudi iz Primorca koje su moje namjere nakon završetka igračke karijere, želim li u budućnosti biti  trener. Rekao sam kako želim i to je sve o čemu smo razgovarali. Nakon toga se dogodila ova situacija s koronavirusom. Više se nismo čuli. Nikakav dogovor oko preuzimanje vođenja Primorca nije postignut – komentirao je za Dubrovački vjesnik natpise crnogorskih medija Sandro Sukno.

Primorac iz Kotora, koji je osnovan 1922. godine, najveći uspjeh u bivšoj državi postigao je 1986. osvojivši naslov prvaka Jugoslavije, a najveći uspjeh u povijesti potpisao je 2009. kad je u Rijeci na Final fouru Eurolige otišao do kraja te bio prvak Europe.
19. travanj 2024 09:58