StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK |

RASTANAK SE PRIMAKAO Luka Lončar nakon šest godina i do danas 14 trofeja napušta Jug Adriatic osiguranje

Piše Tonči Vlašić
29. svibnja 2021. - 09:39

Stigao je 2015. godine. Zauzeo svoje mjesto u dva metra, tad u paru s Josipom Vrlićem ze je činio najjači centarski par. Marko Bijač je bio na vratima, desno Xavi Garcija i Maro Joković, lijevo Loren Fatović i Felipe Perrone, s vanjskih pozicija su tukli Paulo Obradović, Hrvoje Benić, Pavo Marković, Marko Macan, Marko Ivanković...

Pokupili su sve što se moglo pokupiti. Dobili su osam finala za redom. Tek su pali u devetom kad su u Budimpešti branili 2017. naslov prvaka Europe, ali nisu protiv Szolnoka u Duna Areni uspjeli obraniti ono što su uzeli godinu prije na Margaritinom otoku.

Luka Lončar je osvojio s Jugom pet naslova prvaka Hrvatske, osvojio je četiri Kupa Hrvatske, osvojio je tri Regionalne lige, naslov prvaka Europe i europski Superkup. S reprezentacijom olimpijsko srebro u Riju, zlato na SP-u u Budimpešti, ma, uzeo je od kad je u Juga puno, puno toga, baš puno.

Kako stvari stoje, to bi bilo to. Lončar odlazi. Napušta Jug i prelazi u PRO Recco.

Zadnji nastup imat će s Jugom na Final 8 europske Lige prvaka u Beogradu početkom lipnja. Suparnik u četvrtfinalu je Brescia, novi prvak Italije. 

19. travanj 2024 03:42