StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA

POTVRĐENO: FINAL FOUR U GRUŽU, A ZNA SE I RASPORED! Jugaši nastavili svoj, a prekinuli niz prvaka Crne Gore!

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2020. - 20:12
Nova pobjeda Jugaša, i nova potvrda kako su nakon Europskog prvenstva u Budimpešti na visokom nivou. Nadigrali su Jadran Carine u njegovom domu, a prvak Crne Gore je siguran sudionik završnog turnira, igra Ligu prvaka, a u njoj je u igri za plasman na završni turnir. Nanizao je sedam pobjeda u svim natjecanjima. Zadnji poraz doživio 19. studenog prošle godine. Međutim, momčad Vjeka Kobešćaka vozi u petoj brzini. Za nju nije imala rješenje ni zagrebačka Mladost u svom domu, ni Szolnoki u svom, ni Olympiacos u Gružu...

Bio je ovo treći ogled hrvatskog i crnogorskog prvaka ove sezone, i treći trijumf Jugaša. U Gružu su s 9:6 slavili u prvom dijelu sezone za bodove u Regionalnoj ligi, zatim 12:7 za bodove u skupini europske Lige prvaka u Igalu, gdje je sad razlika bila kolika je bila u prva dva ogleda. 
 
Luka Lozina je bio najraspoloženiji u napadu. Odmah do njega Daniil Merkulov, pa i Alex Papanastasiou. S druge strane jedino je Kanstantin Averka uspio iskočiti, i to na početku utakmice. Bjelorus je postigao prve četiri pogotka za Jadran, a ukupno pet. Međutim, sa 4:0 je Jug Adriatic osiguranje otvorio utakmicu, vodio i s 5:1. Averka je nakon toga s dva pogotka u nizu zaprijetio, ali vrlo brzo je opet bilo plus četiri za hrvatskog prvaka, koji je, kao što je otvorio utakmicu, tako počeo i nastavak utakmice. Minutu i pol prije kraja treće četvrtine imao je prvi put osam pogodaka razlike (12:4)...

Jugaši su u Igalu matematički osigurali prvo mjesto. Potvrdio kako će se u njegovom domu početkom travnja odlučivati o pobjedniku Regionalne lige. I već se zna, prvog dana Final foura igrat će za finale sa splitskim Jadranom, dok će suparnici u drugom polufinalu biti zagrebačka Mladost i Jadran Carine. 

9. KOLO Jadran Carine (HN) – Jug AO 9:17
IGALO
Bazen Instituta. Suci: Tomislav Copić (Šibenik) i Petar Abramović (Kotor).
JADRAN CARINE (HN): Tešanović (9 obrane), Čagalj, Popadić, Obradović, Vujović, Averka (5), Miljušković (1), Gardašević, Radović, Spajić, V. Radović, Petković (2), Đurović, Vučurović (1). Trener: Petar Radanović.
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (9 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar (1), Kržić, Garcia (1), Lozina (5), Merkulov (4), Papanastasiou (3), Žuvela, Benić (2), Obradović, Jarak (1 obrana), Stahor. Trener: Vjeko Kobešćak.
Igrač više: Jadran Carine (HN) 9/4, Jug AO 10/7
Peterci: Jadran Carine (HN) 3/3
Četvrtine: 2:5, 2:3, 1:5, 4:4.

Poredak: 1. Jug AO 36 bodova / 12 utakmica, 2. HAVK Mladost 30 bodova / 12 utakmica, 3. Jadran Carine (HN) 27 bodova / 12 utakmica, 4. Jadran Split 21 bod / 12 utakmica, 5. Crvena zvezda 10 bodova / 13 utakmica. U posljednjem, 13. kolu, Jug AO je gost splitskog Jadrana, a HAVK Mladost dočekuje Jadran Carine (HN). Slobodna je Crvena zvezda. 
 
18. travanj 2024 15:13