StoryEditorOCM
VaterpoloMLAĐE JUNIORSKO PH

PJENI SE U POLJUDU Jugaši nadigrali Primorje, KPK uzeo (samo) bod

Piše Tonči Vlašić
27. veljače 2020. - 22:32
Jugaši su pobjedom, i to uvjerljivom, 14:6 protiv riječkog Primorja EB, počeli nastup na završnom turniru mlađe juniorskog prvenstva Hrvatske, koji se do nedjelje, 1. ožujka, igra u Splitu, dok je KPK na startu odigrao bez pobjednika protiv Mornar Brodospasa u utakmici u kojoj je u trećoj četvrtini vodio s 9:5, a zadnju dočekao s tri pogotka viška (10:7). Na kraju 11:11 i to nakon što je 33 sekunde prije kraja istaknuo Jakov Bakarić, vratar KPK. Jugaši i Kapekaši su skupa u skupini 'A', dok su u 'B' skupini Zadar 1952., zagrebačka Mladost, te preostala dva splitska sastava u završnici, Jadran i OVK POŠK. 

Pod vodstvom trenera Miha Bobića Jug Adriatic osiguranje je pobjedu protiv riječkog sastava izborio igrajući u sastavu: Maro Šimunović, Ivuša Burđelez (3), Ivan Begić, Vlaho Pavlić (2), Antonio Zadro (1), Šime Šimunović, Toni Mozara (2), Fran Garvan, Dominik Lončarić, Patrik Kolak (3), Josip Tolja (3), Dominik Dumančić, Maroje Sršen i Jakov Cvjetković, dok je KPK pod vodstvom Marjana Kosovića nastupio protiv Mornara u sastavu: Jakov Bakarić, Marijan Duhović (2), Marko Filippi, Karlo Jurić, Roko Krkeljaš, Jan Škokić, Vid Borovina, Davor Goleš, Igor Krstulović, Daniel Cakataš (3), Domagoj Čale (3), Vito Favro, Frano Silić i Marin Čumbelić (3). Zanimljivo, Kapekaši su plasman na završni turnir izborili večer prije kad su u Šibeniku bili bolji od ZPK sa 16:13. 

U skupini 'B' OVK POŠK je sa 14:7 dobio Zadar 1952., dok je Jadran s 20:13 svladao Mladost. 

U petak, 28. veljače, prijepodne se igraju utakmice 2. kola. Od 10.20 sati ogledat će se Jug AO i KPK, a poslijepodne se igraju utakmice posljednjeg, 3. kola, natjecanja po skupinama. Od 17 sati KPK igra protiv Primorja EB, a Jug AO od 18.20 sati protiv Mornara BS. 

Pobjednik skupine će izravno u polufinale, a drugi i treći će razigravati za mjesto među četiri najbolja.
24. travanj 2024 23:13