StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK |

KAPETAN HRVATSKE REPREZENTACIJE NAPUSTIO PRO RECCO Hoće li Bušlje u Francusku? ‘Zvali su me, ali...

Piše Tonči Vlašić
12. svibnja 2020. - 00:00
Dubrovčanin Andro Bušlje je napustio PRO Recco. Potvrdio je za Dubrovački vjesnik najtrofejniji hrvatski reprezentativac. 

- Cilj je bio osvajanje naslova prvaka Europe. Doveden sam zbog toga. Inače, igrao sam samo Euroligu za PRO Recco, ne i domaća natjecanja. Čuo sam se s sad s vodstvom kluba. Mauricio Felugo, predsjednik, rekao mi je planove kluba, kako za cilj imaju smanjenje broja igrača u prvom sastavu s dvadeset na petnaest. Meni je ugovor istekao. Odlaze i Filip Filipović, te Joe Kayes. Rekao sam i Felugu kako mi je žao što na kraju nismo imali priliku ostvariti cilj – rekao je Bušlje, koji je bio prvak Europe s Jugom 2006. i s Olympacosom 2018. godine, te još četiri puta igrao veliko finale (2007., 2008. i 2013. s Jugom, te 2019. s Olympiacosom).

Bušlje je ponikao u Jugu, kojeg je napustio 2015. godine. Prvo je sezonu proveo u kapici Posillipa, zatim tri sezone u Olympiacosu iz kojeg je u ljeto 2019. prešao u PRO Recco. Zvao ga je prošlo ljeto najtrofejniji vaterpolski trener svih vremena Ratko Rudić, koji je zadnje dvije sezone bio na klupi PRO Recca. Bušlje je 2018. s Olympiacosom dobio PRO Recco usred Genove u finalu Final 8, a prošle sezone, prve Rudića na klupi najuspješnijeg talijanskog kluba, i najuspješnijeg kluba najjačeg europskog klupskog natjecanja, izbacio je prvaka Italije u polufinalu završnog turnira Eurolige u Hannoveru (Olympiacos je na kraju izgubio na peterce finale od Ferencvarosa). 72-godišnji Rudić je ove 2020. žarko želio svoj život na trenerskoj klupi, prije odlaska u zasluženu mirovinu, zaključiti naslovom klupskog prvaka Europe.

- Trebali smo biti domaćini završnog turnira. Imali smo velike, baš velike izglede osvojiti naslov. Ne tvrdim kako bi ga osvojili, ali priliku igrati završni turnir pred svojim navijačima, nažalost, nismo imali, i zbog toga ostaje žal što je završilo ovako kako je završilo. Nažalost, viša sila. Šteta, baš šteta – rekao je Bušlje, kapetan hrvatske reprezentacije, najtrofejniji hrvatski reprezentativac sa čak 22 medalje.

Već se zna – novi trener PRO Recca je Španjolac Gabriel Hernandez.

Gdje će nastaviti karijeru olimpijski pobjednik iz Londona 2012., a srebrni s Olimpijskih igara u Riju 2016., zatim rekorder po broju osvojenih medalja na Svjetskim prvenstvima (dva zlata, srebro i četiri bronce), prvak Europe iz Zagreba 2010. i vlasnik bronce s EP-a 2018., igrač koji osim 22 medalje s hrvatskom reprezentacijom ima i 27 klupskih trofeja? Bušlje je na listi želja francuskog Marseillea, koji je doveo Andriju Prlainovića, a koji želi složiti momčad koja bi se u Euroligi trebala 'potuć' za nastup na završnom turniru. Spominje se kako bi kod sastava koji je 2018. osvojio Eurokup trebao doći i Filip Filipović (za Marseille igra hrvatski reprezentativac Ante Vukičević).

- Što se mene tiče, da, ljudi iz Marseillea su se raspitivali o mom statusu na kraju ove sezone, ali nikakav konkretan razgovor do danas nismo imali – rekao je 34-godišnji Dubrovčanin.

Trenira u Gružu. U vodi je od početka prošlog tjedna. Do tada je radio suhe treninge kod kuće, kao i svi najbolji hrvatski sportaši.

- Prvi tjedan, kad smo dobili mogućnost vratiti se na bazen nakon gotovo dva mjeseca izbivanja iz njega, imali smo trening svako drugi dan. Ovaj tjedan je trening svaki dan.

Prati Bušlje ne samo što se događa u vaterpolu, već u svim sportovima i na svim kontinentima.

- U Hrvatskoj te u Grčkoj još postoji želja da se nastavi sezona, odigra prvenstvo do kraja. Isti tako i završnica Regionalne lige. Što se tiče reprezentacije, znamo kako su olimpijske kvalifikacije početkom iduće godine, ali čitam kako nije sigurno hoće li se na kraju uopće održati Olimpijske igre u Tokiju zbog situacije s koronavirusom. Ponavljam, napustio sam PRO Recco, a gdje ću nastaviti karijeru, to još ne znam. 
25. travanj 2024 13:10