StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

JOKOVIĆ DOČEKUJE PERRONEA, JUGAŠI U MAĐARSKOJ Drugi čeka prvog, treći kod četvrtog!

Piše Tonči Vlašić
21. veljače 2020. - 17:51
Ide Jugaše u 2020. godini. Redom, dobili su 1. veljače Mornar u Splitu u zadnjem kolu prvog kruga Regionalne lige te taj dio zaključili sa savršenim učinkom, sve pobjede. Naravno, s osvojenim prvim mjestom. Zatim su bili bolji od Olympiacosa u Gružu za bodove u skupini europske Lige prvaka, ostali tim trijumfom protiv aktualnog europskog doprvaka u utrci za prvim mjestom u skupini, a nakon kojeg malo tko sumnja kako neće igrati na završnom turniru europske Lige prvaka u Genovi. Potom su dobili i prve dvije od ukupno četiri utakmice u razigravanju za poredak od 1. do 5. mjesta u Regionalnoj ligi. Prva od te dvije je bila daleko, daleko važnija. Savladali su Mladost na Savi, a četiri dana poslije u Gružu Crvenu zvezdu. Unatoč tome što do kraja imaju još dva kola, što matematički još nije gotovo (u igri je hercegnovski Jadran Carine), gotovo da nema toga tko ne vjeruje kako Jugaši neće biti broj jedan ligaškog dijela Regionalne lige, prevedeno, domaćini Final foura, koji će igrati početkom travnja. 

Do kraja ovog mjeseca Jugaše čekaju još tri utakmice. Redom, gosti su u subotu, 22. veljače, Szolnokija u Ligi prvaka, a nakon toga 26. veljače i 29. veljače igraju kod dva Jadrana, prvo hercegnovskog, a zatim splitskog u posljednja dva nastupa u ligaškom dijelu Regionalne lige. To su tri utakmice u kojima Jug novim pobjedama potvrđuje – prvo nastup na Final 8 europske Lige prvaka, te potom prvo mjesto u ligaškom dijelu Regionalne lige. U te dvije preostale utakmice ligaškog dijela Regionalne lige matematički ne mora dobiti niti jednu, a može potvrditi prvu poziciju u Regionalnoj ligi, te domaćinstvo Final foura. Međutim, kao što nisu u Zagrebu čuvali prednost iz Gruža, pobjedu 14:10 protiv Mladosti u borbi za 'jedinicu', već su napadali novu, tako će igrati i u Igalu, a potom i u Splitu.

Ali, sad prvo Szolnoki. Gostovanje u Mađarskoj. Prvi ogled u Gružu Jugaši su dobili sa 14:11. Szolnoki ima šest bodova manje od Jugaša, te drži četvrto mjesto u skupini, posljednje koje vodi na Final 8, a samo dva boda više od petog, a to je hercegnovski Jadran Carine, koji u ovom 9. kolu dočekuje splitskog Jadrana. Jugaši pak zaostaju samo bod za Barcelonetom i Olympiacosom, koji dijele prvo mjesto s po 19 bodova. Olympiacos Mara Jokovića je domaćin ovo kolo Barceloneti Felipe Perronea. Njihov prvi ogled završio je u Barceloni bez pobjednika. Vodeći dvojac je jedine poraze u skupini upisao u Gružu.

Jugaši su jutros otputovali u Mađarsku. Utakmica Szolnoki - Jug Adriatic osiguranje igra se u subotu, 22. veljače, od 19 sati. 

SKUPINA 'A'
Poredak: 
1. CNA Barceloneta 19 bodova, 2. Olympiacos 19 bodova, 3. Jug Adriatic osiguranje 18 bodova, 4. Szolnoki 12 bodova, 5. Jadran Carine (HN) 10 bodova, 6. Spandau 04 8 bodova, 7. Jadran Split 4 boda, 8. Sintez Kazan 3 boda.
U 9. kolu, 22. veljače, Jug AO je gost Szolnoka, a Olympiacos dočekuje CNA Barcelonetu. U Igalu igraju dva Jadrana, a Spandau 04 je domaćin Sintez Kazanu.
19. travanj 2024 08:36