StoryEditorOCM
TenisODLUČIO TREĆI SET |

PUSTINJSKA OLUJA Ana Konjuh dobila Aleksandru Krunić u finalu kvalifikacija velikog WTA turnira u Dubaiju!

Piše Tonči Vlašić
7. ožujka 2021. - 13:10

Ana Konjuh je prošla kvalifikacije velikog WTA turnira u Dubaiju. Ostvarila dvije pobjede u 24 sata, drugu protiv Aleksandre Krunić iz Srbije, te će igrati u glavnom turniru.

- Treba mi jedan dobar rezultat, uoči turnira sam sama sebi rekla: 'Ne bi bilo dobro ne iskoristiti priliku kad sam već dobila pozivnicu'. Inače, bila je prava drama uoči početka kvalifikacija. Prvi test po dolasku u Dubaji je pokazao da sam pozitivna, ali to je bila greška, nisam imala nikakve probleme, naprotiv, odlično sam se osjećala. Međutim, moj nastup je došao u pitanje. Morala sam čekati, nisam trenirala. Trebala sam napraviti novi test, pa kad je taj bio negativan, trebalo je napraviti još jedan. Dobila sam dozvolu za nastup doslovno pred sam početak subotnjeg meča – rekla je prije finala kvalifikacija, još nakon što je s uspjehom prošla prvu prepreku u kvalifikacijama.

Prvi set nedjeljnog finala kvalifikacija Ana je zaključila osvojivši četiri gema u nizu, nije dozvolila suparnici niti jednu priliku za break, a u tri od četiri gema na servis Krunićke imala je priliku oduzeti servis. Nije uspjela u drugom gemu, ali jest u šestom i osmom, te je nakon 32 minute na semaforu 1:0 (6:2) za 23-godišnju Dubrovkinju.

Na početku drugog seta Konjuh je servirala, propustila četiri gem lopte, ali ne i petu, te je uzela i peti gem u nizu. Krunić je u drugom gemu drugog seta uspjela prekinuti svoj negativan, a Anin pozitivan niz. U četvrtom gemu Ana je napravila (prva) break, iskoristila drugu priliku, ali nakon toga preokret. Krunić je vratila izgubljeno u sedmom gemu, a u devetom stekla prednost, nanizala četiri gema, kao i Konjuh na kraju prvog seta, te se u Dubaiju igrao odlučujući treći set, a u njemu, kao u prvom, dominacija dubrovačke tenisačice, koja je oduzela servis Krunićki u četvrtom i osmom gemu, nije dozvolila suparnici niti jednu priliku za uzvratiti, te je, kao i u prvom setu, bila bolja sa 6:2.

Konjuh sad čeka ždrijeb - protiv koga će igrati u 1. kolu velikog, 1,8 milijuna dolara vrijednog turnira u Dubaiju?

22. travanj 2024 15:10