StoryEditorOCM
TenisZAGREB LADIES OPEN |

ANA KONJUH Nakon što je zatražila liječničku pomoć nije bilo pomoći za Bjorklund, nanizala je šest gemova te otišla u polufinale!

Piše Tonči Vlašić
18. rujna 2020. - 13:16
Ni Mirjam Bjorklund iz Švedske nije uspjela prekinuti niz Ane Konjuh. Treća pobjeda u trećem nastupu 22-godišnje Dubrovkinje, povratnice u bitku za svjetske bodove, koju je nakon punih 19 mjeseci počela na zemljanim terenima Tenis centra Maksimir, na Zagreb Ladies Openu, ITF-ovom turniru s nagradnim fondom od 25.000 američkih dolara.

Ana je opet igrala na centralnom terenu, i opet je slavila bez izgubljenog seta. U utorak je, na startu turnira, dobila Jule Niemeier iz Njemačke, potom jučer Zagrepčanku Leu Bošković, a sad Mirjam Bjorklund sa 7:5 i 6:1.

image
Mirjam Bjorklund foto: Damir Krajač / CROPIX


Prvi set četvrtfinala dubrovačka tenisačica je otvorila vodstvom 2:0. Potom izjednačenje 2:2. Nakon toga repriza - Ana je vodila sa 4:2, pa je bilo 4:4. Zatim je dobila svoj servis te povela s 5:4. Šveđanka je izjednačila. Opet Ana uzima dva gema zaredom te osvaja prvi set.

Drugi set je počeo breakom, ali Šveđanke. Ana je zatražila liječničku pomoć. Srećom, sve je bilo u redu. Potvrda toga je nastavak meča, koji je za nju bio odličan. Nanizala je šest gemova te otišla u polufinale u kojem će u subotu igrati ili protiv druge nositeljice, Ruskinje Kamile Rakhimove, ili protiv sedme nositeljice, Francuskinje Amandine Hesse.
25. travanj 2024 01:49