StoryEditorOCM
OstaloUKLJUČILI SE I SPORTAŠI |

ŠKOLA NA TREĆEM PROGRAMU HTV-a I NA SPTV-u Sportaši ‘predavaju‘ tjelesni, među ‘profesorima‘ i Dubrovkinja

Piše Tonči Vlašić
16. ožujka 2020. - 08:14
Od danas svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastavu će pratiti od kuće na trećem programu HTV-a, te na Sportskoj televiziji. U "Školi na Trećem" uz nastavu hrvatskog i stranog jezika, matematike i prirode, predviđen je veliki i mali odmor tijekom kojih će se emitirati edukativni dokumentarni filmovi, ali i nastava glazbenog, likovnog, tjelesnog...

Tjelesna i zdravstvena kultura, ističe se, jedan od učenicima omiljenih predmeta, u Školi na trećem postat će još zanimljivija. Vrhunski sportaši pripremaju vježbe za njih.

- Imamo nevjerojatnu sreću da su nam se odazvali vrhunski hrvatski sportaši koji će vježbati s nama, s učenicima. Radi se o svjetskim, europskim prvacima, osvajačima olimpijskih medalja. Borna Ćorić, Ana Konjuh, Stjepan Božić, Valent Sinković, Marijo Možnik... – istaknuo je Dario Novak s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Tako će u stankama između učenja osnovci vježbati sa svojim uzorima. Podsjetnik, izvođenje nastavnog programa na daljinu provodi se u uvjetima proglašene epidemije koronavirusa na području Republike Hrvatske, a s ciljem osiguranja kontinuiteta odgojno obrazovnog procesa. 
19. travanj 2024 16:00