StoryEditorOCM
OstaloTUŽNA VIJEST |

PREMINUO JE LEGENDARNI BRANKO CIKATIĆ Hrvatski tigar je vodio i dubrovačke borce, a odveo ih je 2016. do uvjerljivog trijumfa na državnom prvenstvu!

Piše Tonči Vlašić
23. ožujka 2020. - 12:26
Željko Petrović, Maro Perak i Branko Cikatić na Noći Gladiatora u Gospinom polju foto: Tonči Vlašić
Preminuo je Hrvatski tigar iz Solina Branko Cikatić, legendarni svjetski borac, višestruki amaterski i profesionalni europski i svjetski prvak u kick – boxingu i tajlandskom boksu, prvi pobjednik K-1 World Grand Prixa kad je u finalu nokautirao za pojas prvaka Ernesta Hoosta. Cikatić, koji je u karijeri dobio na stotine borbi, posljednju s teškom bolešću, koju je vodio od 2018. godine, nije uspio. Otišao je zauvijek u 66. godini života.

Cikatića će pamtiti i dubrovački sport. Jedno vrijeme je surađivao s Ultimate fight klubom Gladiator. Što više, udružio je snage s dubrovačkim borcima. Bio im je šef struke, a klub se za to vrijeme zvao Gladiator Tigar Cikatić.

Pod njegovim vodstvo su nastupali između ostalih braća Perak, Kristijan i Maro, Karlo Caput, Hrvoje Slade, Domagoj Obradović, Srđan Marović, Ante Delija...

Legendarni Hrvatski tigar je dubrovački klub 2016. vodio do nezapamćenog trijumfa na amaterskom prvenstvu Hrvatske u Splitu. Ne pamti se u povijesti državnog prvenstva takva dominacija jednog kluba. Dubrovački borci su osvojili čak sedam naslova državnog prvaka, dva naslova državnog doprvaka i jednu broncu.

Cikatić je bio rado viđen gost na Noćima Gladiatora, borilačkim priredbama u Dubrovniku, a zahvaljujući njemu, budući je bio između ostalog izbornik hrvatske muay thai reprezentacije (tajlandski boks), u Gospinom polju je 2017. održan kvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo. Te dubrovačke kvalifikacije pamte se između ostalog po pobjedama Kristijana i Mara Peraka, koje je vodio skupa s Fehimom Fešom Vukotićem.
17. travanj 2024 12:56