StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

‘Plavi pakao‘ u trećoj ‘progutao‘ Olmissum, Dubrovčanin Antonio Konsuo i Opuzenac Neven Zonjić na korak do naslova prvaka Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
26. svibnja 2023. - 22:07

Futsal Dinama je dobio s čak 6:2 Olmissum u trećoj utakmici finala, prvoj u Zagrebu, te u seriji na tri dobivene vodi 2:1 u pobjedama. Dakle, u ponedjeljak, 29. svibnja, kad se igra četvrta utakmica, također u njegovoj dvorani, ima meč loptu. 

Olmissum, koji lovi treći naslov, dobio je u svom domu prvu utakmicu finala s 2:1. Potom je izgubio kod kuće s 4:2. Ako dobije četvrtu, igrat će se majstorica u Omišu, ako ne, Futsal Dinamo će po prvi put osvojiti naslov prvaka. Njemu je ovo prvo finale. 

Završnu bitku za naslov vode dvojica igrača ponikla u Squareu. U dresu Futsal Dinama danas je Antonio Konsuo iz Rožata, a u dresu Olmissuma Župljanin Marko Kuraja. Iz najjužnije hrvatske županije je i Opuzenac Neven Jonjić, koji je prvo igrao veliki nogomet u dresu Neretvanca, a zatim, odlaskom u školu u Zagreb počeo igrati mali nogomet. Prvo za Alumnus, a zatim je prošlo ljeto stigao u Futsal Dinamo. 

image

Neven Zonjić (Futsal Dinamo) protiv Olmissuma

Tomislav Kristo/Cropix

Treća finalna utakmica odigrana je u do posljednjeg mjesta ispunjenoj Dvorani Dražena Petrovića. Koliko je bilo navijača ‘Plavih‘, netko kaže četiri, netko pet tisuća. Jedno je sigurno, u ovakvoj atmosferi nikad se nije igralo finala prvenstva.

Konsuo i Zonjić su igrali i u trećoj utakmici finala, koju je zbog tri žuta kartona propustio Kuraja. Župljanin se vraća u četvrtoj u kojoj Olmissum neće moći računati na Jakova Hrstića zbog crvenog kartona. 

6:2

Kristijan Čekol je postigao tri, Filip Novak dva, a Tihomir Novak jedan za Futsal Dinamo, a Duje Kustura i Antonio Juretić za Olmissum, koji je u polufinalu doigravanja zaustavio u dvije utakmice Square. Futsal Dinamo je na putu do dinala zaustavio prvo Vrgorac, a zatim Novo vrijeme, koji je bio prvi u ligaškom dijelu, a koji je branio naslov. 

image

Slavlje igrača i navijača Futsal Dinama

Tomislav Kristo/Cropix
 
image

Futsal Dinamo - Olmissum

Tomislav Kristo/Cropix
image

Navijači Futsal Dinama su ispunili tribine Dvorane Dražena Petrovića

Tomislav Kristo/Cropix
25. travanj 2024 07:05