StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Petrunjelu zaustavila iskusna Ukrajinka, koja je potom otišla sve do finalnog bloka

Piše Tonči Vlašić
1. svibnja 2022. - 15:17

Petrunjela Pavić poražena je u svom debiju na Europskom seniorskom prvenstvu.

U Sofiji, domaćinu ovogodišnjeg skupa najboljih judoka, bolja od judašice Dubrovnika 1966., aktualne mlađe seniorske doprvakinje Europe, koja još uvijek nastupa u tom uzrastu, bila je iskusna, 27-godišnja Anastasiya Turchyn iz Ukrajine. Turchyn je 2014. bila europska juniorska prvakinja, dvije godine poslije i mlađe seniorska prvakinja Europe, a za njom su brojni nastupi na seniorskim prvenstvima, europskim i svjetskim.

Pavić, kao i Iva Oberan, koja je u Sofiji nastupala dan prije (Pavić u kategoriji do 78 kilograma, a Oberan, judašica Župe dubrovačke, u kategoriji do 63 kilograma), poražene su od judašica koje su se na kraju borile za brončanu medalju, otišle sve do finalnog bloka, te na kraju zauzele visoko peto mjesto.

I Pavić, i Oberan su uspjesima na posljednjim međunarodnim natjecanjima izborile mjesto na Europskom seniorskom prvenstvu. Imale su priliku okušati se protiv iskusnijih suparnica, najboljih u ovom trenutku. 

S dvije hrvatske reprezentativke iz Dubrovačko-neretvanske županije na EP-u u Bugarskoj, kao član stručnog stožera hrvatske reprezentacije, bio je šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966. Mateo Semiz.

image

Iva Oberan, Mateo Semiz i Petrunjela Pavić

25. travanj 2024 14:54