StoryEditorOCM
OstaloDONESENA ODLUKA |

OSAM OD DESET MALONOGOMETNIH PRVOLIGAŠA DIGLO RUKU ‘ZA‘ Skraćeno doigravanje, ali ne i broj klubova u njemu!

Piše Tonči Vlašić
18. svibnja 2020. - 13:34
Osam od deset hrvatski malonogometnih prvoligaša podržalo je prijedlog o kojem su već ranije govorili - rekao je Ile Topuzović, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, te predsjednik Komisije za mali nogomet HNS-a.

Dakle, po tom prijedlogu prvo će se odigrati ligaški dio prvenstva do kraja, preostala tri kola, a nakon toga kreće doigravanje za prvaka, ne kako je bilo planirano uoči sezone, u četvrtfinalu i polufinalu na dvije pobjede, a u finalu na tri pobjede, već zbog ove situacije s koronavirusom, imat ćemo doigravanje u jednom skraćenom obliku.

- Klubovi su podržali prijedlog da u doigravanju igra osam najboljih, te da se u četvrtfinalu te polufinalu odigra po jedna utakmica, i to na terenu bolje rangiranog, a finale na dvije pobjede gdje bi bolje plasirani eventualnu majstoricu, treću utakmicu finala igrao kod kuće - istaknuo je Topuzović.

U četvrtfinalu će prvi dočekati osmoplasiranog, drugoplasirani sedmoplasiranog, trećeplasirani šestoplasiranog, te četvrtoplasirani petoplasiranog. Ovisno o rezultatima tih četvrtfinalnih susreta složit će se parovi polufinala, naravno, opet uzimajući u obzir plasman postignut u ligaškom dijelu. Dvojica najbolje plasiranih, koji su izborili poluifinale, domaćini su, naravno, onaj najbolje rangirani u polufinalu dočekuje najslabijeg rangiranog.

- Šibenska Crnica je predložila da u doigravanju za prvaka igraju četiri, a ne osam najboljih, ali za taj prijedlog nije podržala velika većina klubova. Sad čekamo potvrdu nacionalnog Stožera civilne zaštile, odluku kako možemo igrati utakmice u dvorani, te potom se držati preporuka, koje pripiše Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Naravno, s obzirom kako smo svjedoci popuštanja mjera, očekujem kako će nacionalni Stožer civilne zaštite odobriti igranje utakmica u dvorani - dodao je Topuzović.

Podsjetnik, Square, koji je trenutno četvrti s 25 bodova, ima osam bodova manje od vodećeg Olmissuma, sedam manje od Novo vrijeme Apfel, te četiri manje od Crnice, a dva više od Futsal Dinama, pet više od Vrgorca, osam više od Uspinjače Gimka, dvanaest više od Universitasa, trinaest više od predzadnjeg Alumnusa, te osamnaest više od posljednjeg Splita.

U preostala tri kola ligaškog dijela dubrovački prvoligaš, koji ima osiguran nastup u doigravanju, prvo je gost Alumnusa, zatim domaćin Vrgorcu i u zadnjem kolu gost Universitasa. 

Natjecanje u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi predviđen je sredinom lipnja.
19. travanj 2024 21:08