StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

KAMERE ARENASPORTA U GOSPINOM POLJU Hoće li prva pobjeda Squarea u 2020. biti pobjeda protiv prvaka?

Piše Tonči Vlašić
5. ožujka 2020. - 08:30
Velika pobjeda Squarea. Sjajna! Dobio je prvaka u njegovom domu sa 4:3. Prekinuo je pobjednički niz kod kuće momčadi Novo vrijeme Apfel, koja je do utakmice s 'crveno plavima' nanizala trideset i jednu utakmicu bez poraza! Nije dozvolio prvaku da stekne sedam bodova prednosti kolo prije kraja prvog dijela. Što više, trijumfom u Makarskoj je došao na drugo mjesto. Prvak je i dalje na vrhu prvenstvene tablice, ali Square sad ima samo bod manje - tako je bilo 11. prosinca 2019. godine. Nekoliko dana poslije Novo vrijeme Apfel je dobilo Split na Gripama, a Square kod kuće AFC Universitas, te je uslijedila zimska pauza. Prvak prvi na kraju prvog dijela s 21 bod, a Square drugi s 20. 

Danas, gotovo tri mjeseca poslije, Novo vrijeme Apfel nije prvo, ali njegovo mjesto nije zauzeo Square, a o čemu se razmišljalo, što se priželjkivalo u Gospinom polju, već Olmissum, koji je bez greške u 2020. godini, koji je, računajući zadnje kolo prvog dijela, nanizao šest pobjeda, između ostalog dobio je Square u Gospinom polju, te je on, a ne Square, potisnuo aktualnog prvaka na drugo mjesto. Square je pak u 2020,. bez pobjede. Pet utakmica - dva remija i tri poraza, samo dva od 15 mogućih bodova, te je (tek) četvrti s 22 boda. Bliži mu je peti Futsal Dinamo (20 bodova), nego treća Crnica (26 bodova). Olmissum (33 boda) i Novo vrijeme Apfel (32 boda) su mu odavno pobjegli. 

Square je nakon četvrte utakmica u 2020. godini, koju je otvorio domaćim remijem s Uspinjačom Gimkom, a nastavio s tri poraza od čega dva kod kuće (i Futsal Dinamo je slavio u Gospinom polju, kao i Olmissum, a izgubio je uvjerljivo u Šibeniku od Crnice), mijenjao trenera. Frane Despotović je stigao umjesto Antuna Bačića. Novi trener nIje uspio prekinuti niz bez pobjeda u Splitu protiv fenjeraša iako je vodio s 5:2, iako je na ulasku u predzadnju minutu imao prednost 5:3. Na kraju 5:5. Nezadovoljan domaćin, nezadovoljan gost, Split je ostao prikovan na posljednjem mjestu, gotovo je siguran putnik u niži rang, a Square nije uspio doći na dva boda od treće Crnice. 

Četiri su kola do kraja ligaškog dijela. Square sad mora razmišljati kako sačuvati prije svega četvrto mjesto, a dolazi u Gospino polje aktualni prvak, Novo vrijeme Apfel, koji je prošlo kolo kiksao kod kuće, odigrao protiv Uspinjače Gimka 4:4, te ostao bez planirana dva boda i prve pozicije. Boli makarski sastav gubitak prvog mjesta, boli ih i danas još uvijek poraz u Makarskoj od Square, koji je u povijesti međusobnih ogleda dva puta slavio u Makarskoj, i to u njihovom prvom ogledu u Makarskoj (2:1 u sezoni 2013./14., te ove). Novo vrijeme Apfel je pak u Gospinom polju slavio samo jednom, i to u sezoni 2017./18. 

U ukupno sedamnaest međusobnih utakmica, što u prvenstvu, ligi i doigravanju, a što u Kupu Hrvatske, klub iz Makarske je uspješniji od dubrovačkog. Dobio je osam utakmica, četiri su završile bez pobjednika, a pet puta je slavio Square, koji nakon pet utakmica bez pobjede priželjkuje prvu radost u 2020. godini, a Novo vrijeme Apfel ne zna za poraz od 11. prosinca 2019. i ogleda s dubrovačkim sastavom u svojoj dvorani. 

Utakmica između Squarea i Novo vrijeme Apfel igra se u Gospinom polju u petak, 6. ožujka, u 20 sati. Derbi 15. kola izravno prenosi Arenasport 2. Istog dana Crnica dočekuje Split (posljednji deseti sa 7 bodova), a AFC Universitas (osmi s 13 bodova) domaćin je Vrgorcu (peti sa 17 bodova). U subotu, 7. ožujka, igraju u Zagrebu Uspinjača Gimka (sedma sa 14 bodova) i Alumnus (deveti, predzadnji, s 12 bodova), a u Omišu Olmissum čeka Futsal Dinamo. 
23. travanj 2024 17:50