StoryEditorOCM
OstaloPRVA HMNL |

ČEKA SE ‘ZELENO SVJETLO‘ STOŽERA I HZJZ Odigrati ligaški dio do kraja, i to bi trebalo biti to za ovu sezonu!?

Piše Tonči Vlašić
14. svibnja 2020. - 10:01
Želja Hrvatskog nogometnog saveza se zna, nastaviti natjecanje i u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi, a ne samo u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Naravno, igrat će se ukoliko Stožer Civilne zaštite i Hrvatski zavod za javno zdravstvo daju 'zeleno' svjetlo za utakmice u dvorani, a ako se to dogodi, sezona bi se nastavila sredinom lipnja. Do ponedjeljka, 18. svibnja, kad se sastaje Komisija za mali nogomet Hrvatskog nogometnog saveza, trebalo bi se znati, ako se natjecanje nastavi, kakav će biti taj nastavak, što će se (još) igrati. 

Podsjetnik, natjecanje u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi zaustavljeno je tri kola prije kraja ligaškog dijela. Potom se trebalo igrat doigravanje za prvaka s osmoricom najboljih (četvrtfinale na dvije pobjede, kao i polufinale, a u finalu na tri pobjede). Olmissum je u trenutku prekida bio vodeći s 33 boda, s bodom više od branitelja naslova, Novo vrijeme Apfel, te sa četiri boda više od trećeplasirane CrniceSquare je bio četvrti s 25 bodova, peti Futsal Dinamo ima 23, šesti Vrgorac 20 bodova...

Kako sad stvari stoje, nekako najviše izgleda ima prijedlog da se odigra ligaški dio do kraja, to nam se čni sigurnim, dakle, preostala tri kola, ali je upitno doigravanje (hoće li možda organizirati turnir, poput nekadašnjeg Final 8 Kupa Hrvatske), te se zaključiti sezona, a ako se uspije u tome, zaključi sezona, tad bi Prva HMNL-a i u idućoj sezoni trebala imati deset klubova.  

Natjecanje u Drugoj hrvatskoj malonogometnoj ligi jug, kao i u ostalim skupinama, je zaključeno ranijim odlukama Izvršnog odbora HNS-a (Ombla, koja je u trenutku prekida bila sedma u južnoj skupini u konkurenciji dvanaest klubova, ostaje drugoligaš).

Podsjetnik, prvi domaći trofej u sezoni 2019./20., Kup Hrvatske, podijeljen je krajem 2019., a osvojila ga je Uspinjača Gimka.
18. travanj 2024 10:02