StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

BITKA ZA FINALE NA TELEVIZIJI, MAKARSKA OD 20 SATI Frane Despotović: ‘Trebamo biti hrabri, i to duplo više nego smo bili u Gospinom polju‘

Piše Tonči Vlašić
13. srpnja 2020. - 19:15
Još malo i kreće bitka za finale prvenstva Hrvatske. U 20 sati upalit će se i televizijske kamere Arenasporta, koje će izravno prenositi ogled iz dvorane u Makarskoj. Pitanje glasi, tko će biti suparnik Olmissumu u finalu, koje se igra u četvrtak, 16. srpnja, Novo vrijeme Apfel ili Square?

- Svi su spremni osim Gašpara, koji je isključen u četvtfinalu protiv Crnice – kratko će o svom sastavu Frane Despotović, trener Squarea, a potom o suparničkoj. Novo vrijeme Apfel je aktualni prvak. Bio je najbolji u ligaškom dijelu sezone, te ima prednost domaćeg terena, ali Square ga je dobio u oba ogleda, 4:3 u Makarskoj, te 6:3 u Gospinom polju.

- Novo vrijeme Apfel je dvostruki prvak. Momčad je to puna odličnih individualaca. Igor Osredkar im drži obranu, i ne samo to. Gradi napadačku igru. Otvara akcije. Zatim, Lukas je opasan na lijevoj strani jedan na jedan, na desnoj strani je Pulinho, opasan ljevak. Imaju Duju Bajrušovića, koji je igrač ritma, snažan, krasi ga jak šut. Marin Musinov, lijeva noga, inteligentan igrač s dobrim šutom. Saša Babić iskusan, koji je kružni pivot. Prošao je dosta toga. Jako je važan kotačić. Vedran Kazazić je agresivan, koji čeka svoju priliku. Kompletan makarski sastav krasi agresivnost u obrani. Njihov vratar Bašković je odličan. Reprezentativni kalibar. Oni su najbolja obrana lige, primili su samo 38 pogodaka u 18 utakmica, ali stoji kako smo im mi u dvije utakmice zabili deset pogodaka – nabrojio je Despotović.

- Večeras je, ili jesi, ili nisi. Trebamo biti hrabri, i to duplo više nego smo bili u Gospinom polju. Moramo biti oprezni. Makarani čekaju grešku suparnika. Mi smo napadački dobri. Možda ne igramo atraktivno, ali igramo dobro. Znamo se vratiti iz minusa. Ne predajemo se. Novo vrijeme je brže, ali mi imamo više opasnijih igrača – podvukao je trener Squarea.
20. travanj 2024 02:37