StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE |

ANTUN RAČIĆ 20. OŽUJKA OPET U AKCIJI Sjajni Župljanin brani naslov prvaka protiv Poljaka kojeg je dobio 1. prosinca 2018.

Piše Tonči Vlašić
11. veljače 2021. - 22:44
Antun Račić nakon trijumfa u zagrebačkoj Areni 2019. s Majom i Matom Butijerom foto: Tonči VlašićTonči Vlašić

Očekivano, 27-godišnji Poljak Sebastian Przybysz bit će idući suparnik Antunu Račiću. Župljanin je 9. studenog 2019. u zagrebačkoj Areni ispisao povijest – dobio Poljaka Damiana Stasiaka te postao prvi prvak KSW-a u bantam kategoriji, a 19. prosincu prošle godine protiv Brazilca Bruna Dos Santosa u poljskom Lodzu obranio naslov. Nakon te borbe, dok je Račić slavio, u kavez je ušetao upravo Przybysz, te 'bacio rukavicu' sjajnom Župljaninu.

KSW je prije neki dan objavio – Račić će 20. ožujka (po drugi put) braniti naslov, 59. priredba sjajne poljske organizacije održat će se (opet) u Lodzu, a sad je otkrio tko će mu biti suparnik.

Račić i Przybysz su bili suparnici. Bilo je to krajem 2018. godine, 1. prosinca. Slavio je nakon tri runde po pet minuta naš borac jednoglasnom sudačkom odlukom. Račiću je nakon te pobjede dobio Pawela Polityla te dobio toliko željenu priliku boriti se za naslov, a Przybysz je nakon poraza od Župljanina imao tri borbe, dobio je sve tri te dobio priliku za uzvrat protiv Račića i priliku boriti se za naslov.

Poljak ima sedam pobjeda i dva poraza. Račić je imao četiri puta više profesionalnih borbi. Od tih 36 borbi dobio je dvadeset i pet, izgubio osam, dok je jedna završila bez pobjednika. Račić ne zna za poraz od 20. svibnja 2017. godine. Nakon toga je nanizao sedam pobjeda, posljednjih šest u KSW organizaciji u kojoj je bez poraza.

25. travanj 2024 18:21