StoryEditorOCM
KošarkaMARIO HEZONJA

Skuplja Dubrovčanin nagrade u VTB ligi: MVP studenog, MVP prosinca, a kako je krenuo u siječnju...

Piše Tonči Vlašić
17. siječnja 2022. - 18:53
MVP lige u studenom, MVP lige u prosincu, MVP prve utakmice u siječnju - Mario Hezonja prvo ime VTB lige!

Moskovski CSKA je u VTB ligi, tu je i Zenit, a zna se tko sve igra samo u ta dva super bogata ruska kluba, međutim, u studenom je MVP lige bio Mario Hezonja, u prosincu također, a sad je u prvoj utakmici u prvom mjesecu opet bio prvo ime ne samo svog Unicsa, već utakmice.

Hezonja skuplja nagrade, što je još važnije, njegov Unics je na vrhu regionalne lige, a što je još najljepše u cijeloj priči, navijači su rekli kako nema boljeg od njega.

U studenom je 'mali iz SSG-a' odigrao tri utakmice, a Unics je dobio sve tri. Super Mario, kako mu tepaju i Rusi, u prosjeku je u studenom ubacivao 22 koša uz 54,4 posto šuta iz igre, 6 skokova, 2,7 asistencija i 2 ukradene lopte. U prosincu je imao također tri utakmice. Prosjek tad 15 koševa, 7 skokova, 3 asistencije i 2,3 ukradene lopte. U studenom je čak 42,5 posto navijača u anketi zaokružilo njegovo ime!

image
Mario Hezonja - u ruci je nagrada MVP VTB lige za prosinac
unicsbasket

Novu, 2022. godinu, Unics je otvorio 85:71 pobjedom kod kuće protiv Nizny Novgoroda, a Hezonja je opet bio nezaustavljiv. Opet odličan! Ako se po jutru dan poznaje, mogao bi Hezonja i treći mjesec za redom do nagrade MVP VTB lige!

16. travanj 2024 20:54