StoryEditorOCM

PORTLAND SVE RIJEŠIO U PRVOM OGLEDU Prvi put u povijesti najjače lige svijeta Dubrovčanin će igrati u doigravanju za prvaka!

Piše Tonči Vlašić
15. kolovoza 2020. - 23:57
Mario Hezonja je sa svojim Portlandom izborio osmo mjesto na Zapadu, te će igrati u doigravanju, i to će Blazersima suparnik biti Lakersi, koji su bili najbolji na Zapadu. Igra se na četiri pobjede. Prva utakmica na rasporedu je u utorak, 18. kolovoza.

Portland je u prvoj utakmici pretkola dobio sa 126:122 Memphis, koji je za preoteti Portlandu osmo mjesto trebao dobiti oba ogleda, slaviti i u subotu, te dan poslije, ali od toga ništa. Portland, kojem je trebala jedna pobjeda u dvije utakmice, pitanje plasmana u doigravanje riješio je u prvom dvoboju.

Damian Lillard je opet predvodio Portland (31 košem i 10 asistencija), CJ McCollum je ubacio 29 od čega 14 u zadnjoj četvrtini, odličan je bio i Jusuf Nurkić (22 koša, 21 skok, 6 asistencija i 2 blokade), te Carmelo Anthony (21 koš). Hezonja je igrao na početku utakmice. Proveo je na parketu sedam minuta. Postigao je pet koševa (šutirao je četiri trice, te pogodio jednu, te oba slobodna bacanja), imao skok, blokadu i osvojenu loptu.

Hezonja, koji je u najjaču ligu svijeta stigao 2015. godine (prve tri sezone igrao je za Orlando Magic, prošlu sezonu za New York, a ovu za Portland), prvi put će igrati u doigravanju. 

Ostala tri para četvrtfinala doigravanja na Zapadu: Oklahoma (4) – Houston (5), Denver (3) – Utah (6), te Clippersi (2) – Dallas (7), a na Istoku: Milwaukee (1) – Orlando (8), Boston (4) – Philadelphia (5), Toronto (2) – Brooklyn (7), Miami (4) – Indiana (5).
19. travanj 2024 22:45