StoryEditorOCM

HEZONJA SLAVIO U ‘SVOM‘ AMWAY CENTRU Dubrovčanin sedmi put ove sezone dvoznamenkasti u napadu

Piše Tonči Vlašić
3. ožujka 2020. - 03:28
CJ McCollum je ubacio 41 koš, baš ga je išlo sredinom zadnje četvrtine kad je nanizao 9 koševa te odveo Portland sa 112:99 do 121:101. Orlando je u svom domu do tog trenutka držao priključak, ali nakon toga bilo je jasno kako će slaviti gosti. Na kraju 130:107 za Portland, koji je prekinuo niz od tri poraza, ostvario 27. pobjedu, te je trenutno deveti, prvi ispod crte doigravanja. Osmi Memphis ima dvije pobjede više, ali je odigrao dvije utakmice manje. Ostali su mu teško uhvatljivi. Naime, sedmi Dallas je na 37 pobjeda, kao i šesta Oklahoma...

Mario Hezonja je proveo na parketu Amway centra gotovo 28 minuta. Dok je bio u igri Portland je bio bolji od Orlanda u kojem je 25-godišnji Dubrovčanin proveo svoje prve tri NBA sezone sa čak 22 koša razlike, a on je ubacio 10 koševa, imao 9 skokova, 4 asistencije, te jednu ukradenu loptu. Pogodio je 4 od 6 šuteva iz igre, te oba slobodna bacanja. Bio je drugi skakač, te treći asistent momčadi. Sedmi put ove sezone imao je dvoznamenkasti učinak u napadu. Bila je ovo 43. utakmica u kojoj je zaigrao ove sezone, a deseta u kojoj je imao između 20 i 30 minuta.

Portland je od 12. veljače bez svoje prve zvijezde, Damiana Lillarda, koji je ozlijedio prepone, a zbog čega je propustio i nastup na All Star Weekendu u Chicagu. U idućih osam utakmica Portland ima sedam utakmica kod kuće. Za dva dana je domaćin Washingtonu, zatim ide u Phoenix, a nakon toga u Portland dolaze, redom: Sacramento, Phoneix, Mamphis, Houston, Minnesota i Dallas. Nakon toga će Hezonja i ekipa na turneju. Čeka ih šest gostovanja (Minnesota, Charlotte, Detroit, Boston, Philadelphia i Brooklyn).
 
18. travanj 2024 14:31