StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE |

NOVI TRIJUMF DUBROVNIK RACINGA Niko Pulić za svoj 57. rođendan doprinio pobjedi kluba s 24,5 boda!

Piše Tonči Vlašić
12. srpnja 2020. - 20:16
Niko Pulić je proslavio radno svoj 57. rođendan - i uspješno jer je uvjerljivoj pobjedi Dubrovnik Racing na 23. Nagradi Malačka Sveti Dujam doprinio s 24,5 boda. Bio je najbolji u klasi, te drugi u grupi A prvenstva Hrvatske. Dubrovnik Racing je nakon slavlja u Skradinu prije tri tjedna bio uvjerljivo najuspješniji klub i druge brdske utrke sezone. U borbi za naslov klupskog prvaka Hrvatske nakon dvije utrke ima veliku prednost u odnosu na branitelja naslova, Župu dubrovačku.

Maro Franić je zbog kvara ostao u 'garaži', ali najuspješniji hrvatski klub ima godinama dugu klupu, kao nitko drugi. Ovaj put su na vrućem asfaltu Kozjaka iskočili, te projurili pored konkurencije ne samo Niko Pulić, već i Žarko Knego te mlađi Franić, Đivo.

Njih trojica su osvojila od članova Dubrovnik Racinga najviše bodova, a kad su se njihovi rezultati zbrojili, dubrovački klub s Kozjaka nosi 74 boda, bod više nego u Skradinu gdje je uzeo 20 bodova više od druge Župe dubrovačke, koja je i na Malačkoj bila druga, a sad s 18,5 bodova manje te je nakon druge od ukupno šest stanica 2020. godine razlika između najuspješnijeg hrvatskog kluba i aktualnog prvaka 38,5 bodova. Istina, očekivano, budući je novu sezonu Župa dubrovačka dočekala bez Maria Jurišića i Denisa Niševića. 

image
Međunarodna auto brdska utrka 23. Nagrada Malačka Sveti Dujam foto: Tonči Vlašić

image
Međunarodna auto brdska utrka 23. Nagrada Malačka Sveti Dujam foto: Tonči Vlašić


Pojedinačno, kad se u obzir uzme prvenstvo Hrvatske, Dejan Dimitrijević (Velika Gorica) je bio najbolji u kategoriji I i grupi E, a Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing) u kategoriji II, dok su u preostale dvije grupe slavili Đivo Franić (Dubrovnik Racing) u N te Matija Jurišić (RI Autosport) u A. 

Dubrovnik Racing ima i dva druga mjesta u grupa: Žarko Knego u grupi N, a slavljenik, Niko Pulić u grupi A.
19. travanj 2024 13:08