StoryEditorOCM
ZabavaURŠULA TOLJ |

Urednica i voditeljica HTV-a ostala šokirana koliko je njena minica ‘podigla prašine‘ pa otvorila dušu i progovorila o razvodu i ljubavi

Piše dv
17. prosinca 2020. - 13:41
Ona je televizijska urednica, voditeljica, spisateljica, šefica naše delegacije na natjecanju za pjesmu Eurovizije...
Uršula Tolj (47) na HRT-u radi još od svojih mladenačkih dana i nema te forme koju na Prisavlju nije prošla.

Njezino ime najčešće se vezuje za glazbene emisije, kao i one zabavnog sadržaja, a nema sumnje da se dugogodišnja strast i ljubav prema televiziji itekako isplatila jer možemo reći da je njezina karijera upravo sada u najvećem zaletu.
Nedavno je ova rođena Riječanka, inače po struci profesorica hrvatskog jezika, koju je život umjesto u školske klupe odveo pred blještavilo svjetala reflektora, čak nekoliko dana bila jedan od najtraženijih pojmova na Googleu. Za sve je kriva jedna – minica!
Prvi put otkako se našla na meti raznih dušebrižnika, Uršula nam otvoreno i iskreno komentira cijelu situaciju u kojoj se našla, kako je na sve gledalo njezinih dvoje djece tinejdžera, a iako dosad nikad nije pričala o svom privatnom životu, razvodu i ljubavnom životu, sada je za "Reflektor" Slobodne Dalmacije učinila iznimku i otvorila nam dušu.

image
Uršula Tolj
Ivana Nobilo/CROPIX



Ajmo odmah na vruću temu! Već više od dva desetljeća dobro ste poznato lice HRT-a, ali nikad se o vama nije pisalo toliko kao nakon nedavne emisije "Kod nas doma" i famozne kratke baršunaste haljine.
Jeste li ostali iznenađeni količinom komentara? Gotovo svi su imali nešto reći na tu temu.

- Malo je reći iznenađena, nisam mogla vjerovati da jedna minica, koju i inače nerijetko nosim u svojim emisijama, može izazvati takvu lavinu. A to da mi imamo baš o svemu mišljenje, to nije novost. Ajde, bar taj vikend glavna tema nije bila korona.

Što biste poručili onima koji smatraju da je haljina bila neprimjerena popodnevnom televizijskom terminu?

- Ne želim nikome poručivati ništa. Svatko ima svoju glavu i svatko ima pravo na mišljenje. Moje je, na primjer, da krv i ubojstva nemaju što raditi u dječjim igricama i da nasilje nije primjereno za popodnevni termin.
Nasilje, govor mržnje… to su stvari koje smatram štetnima za dječji um. Dodala bih i to da je "Kod nas doma" mozaična emisija od ponedjeljka do četvrtka, a petkom je to čista zabava i glazba, dakle puno ležernija varijanta. Zabava, veselje, pjesma su čista pozitiva, kao i ta jako lijepa haljina.

Kako komentirate što su vas najviše napale žene? Je li vas to zaboljelo?

- Pa, nikome nije svejedno kad iz nečijeg komentara osjetiš mržnju i osjetiš se napadnutim, ali dobila sam toliko pozitivnih i lijepih poruka, ne samo iz Hrvatske, i što je najvažnije – ne samo vezane uz izgled, nego je tu bila jako puno pohvala mog rada i emisije, da sam na kraju bila sretna.
Ponavljam, svatko ima pravo na svoje mišljenje. No, ono oko čega bih se zamislila su izjave o tome da bih trebala biti pokrivena od glave do pete zato što imam 47 godina. Takva mišljenja samo potvrđuju da nismo baš napredovali.
 

NAJVEĆI ADUT - OSMIJEH


image
Uršula Tolj
Ivana Nobilo/CROPIX


Kad su vaše noge postale predmet o kojem raspravlja nacija, ubrzo ste počeli dobivati i značajan broj pratitelja na društvenim mrežama. Pretpostavljam da su vam se najviše javljali muškarci?

- U početku da, ali kasnije je bilo i puno žena. Svi su bili iznimno pristojni i ugodni, htjeli su mi iskazati svoju podršku. Najviše me je razveselilo što se javilo puno ljudi koji i inače prate emisiju i imali su samo riječi pohvale za sadržaj i vođenje.
Javili su mi se čak i bračni parovi, a dobila sam poruke i iz Slovenije, Bosne, Makedonije, Austrije, Njemačke, Srbije… Ja sam i urednica emisije petkom, ne samo voditeljica, i baš sam bila sretna.

Vaše kolegice Barbara Kolar i Tončica Čeljuska također su se našle na meti kritika. Smeta li vam što se u današnjem društvu televizijske voditeljice promatra prvenstveno kroz izgled i ono što su odjenule?

- Naravno. Neću tvrditi da izgled nije bitan i da ne treba na to obraćati pozornost, ali stvarno nešto ne štima ako je kod žena to jedino bitno, a kod muškaraca nije.

Na malim ekranima često nosite kratke haljinice i pokazujete noge. Smatrate li ih svojim najvećim adutom?

- Neki mi je dan meni jako draga i važna osoba rekla da je moj najveći adut osmijeh.

Možemo li vas ikad vidjeti u hlačama?

- Ajme, meni, pa pogledajte na YouTubeu moje emisije, nosila sam hlače puno puta! Ne tako često kao suknju ili haljinu, ali nosim i hlače ha ha ha…


image
Uršula Tolj
Ivana Nobilo/CROPIX


Koliko pažnje posvećujete izgledu?

- Trudim se jesti što zdravije, što češće hodati i redovito vježbam. Uvijek čistim lice prije spavanja, često ne nosim šminku uopće, perem zube redovito (smijeh).
Ne znam što bih vam rekla, brinem se o sebi jer to smatram jako važnim za zdravlje i duha i tijela. Je li to posvećivanje pažnje izgledu? Rekla bih to je posvećivanje pažnje sebi. A kad idem vani, kad vodim emisiju, kad dolazim vama na fotografiranje, da, tada se malo više dotjeram.

Ima li nešto što biste voljeli promijeniti na sebi? Biste li ikad pristali na neki estetski zahvat?

- Baš je lijepo kada doživiš te neke godine u kojima prihvatiš sebe takvu kakva jesi. Zahvata se pomalo bojim i nikad si ne bih ništa uštrcavala što nije potpuno prirodno.

Sin i kćer su vam u tinejdžerskoj dobi. Što su oni rekli kada im je mama zbog kratke haljine postala jedna od glavnih vijesti u medijima?

- Oni to uopće nisu vidjeli. Eto koliko su mladi danas daleko od našeg svijeta. Ono što oni prate na društvenim mrežama daleko je od naših besmislica. Ja sam im na kraju rekla, za svaki slučaj, samo su zakolutali očima.ž

Gotovo deset godina prošlo je otkako ste se razveli od grafičkog dizajnera Svebora Labure. Doživljavate li taj razvod kao životni poraz?
- Ne, mi i dalje zajedno odgajamo našu djecu. A djeca nisu poraz nikada. Ja sam se nadala ljubavi do kraja života ali naša to nije bila. Nisi sretan kada to shvatiš, ali ideš dalje.

 

BILA JE U DUŽOJ VEZI


Poprilično ste tajanstveni kad je u pitanju vaš ljubavni život. Ljubi li Uršula?

- Ljubila sam, ali ne pod svjetlima reflektora. Bila sam u dužoj vezi, no zbog djece i te osobe nisam to pokazivala javno.

Odnedavno ste šefica hrvatske delegacije za Euroviziju, ujedno i urednica "Dore", koja će se 13. veljače održati u Opatiji. Koliko vas vesele ove poprilično zahtjevne funkcije koje je nekad obnašala "Čelična lady" HRT-a Ksenija Urličić?

- Vesele me jako. Bavim se domaćom glazbenom scenom cijelu svoju karijeru i ovo je bila jedna od mojih želja.

image
Uršula Tolj
Ivana Nobilo/CROPIX



U utorak je izišao popis izvođača koji će se boriti za odlazak u Nizozemsku. Jeste li zadovoljni odabirom?

- Jesam. Trebalo je voditi računa o mnogim stvarima koje se moraju prezentirati na domaćem prednatjecanju za "Eurosong", i da se sve to ponudi u 14 pjesama. Nije bilo lako i bilo je još dobrih pjesama, ali nadam se da ćemo, kad prođe ovaj ograničen život, moći ponuditi još više pjesama. Sve što bude dobro, bit će na "Dori".

Znate li pod kakvim će se uvjetima održati "Dora", koja je sve bliže, a epidemiološko stanje u državi nimalo blistavo?

- Pripremamo je još uvijek u nekoliko varijanti. Nadam se da će situacija uskoro krenuti nabolje pa da ćemo lakše i živjeti i raditi, a i odraditi "Doru".

Vinko Paić/SD
 
19. travanj 2024 11:50