StoryEditorOCM
ZabavaODLAZAK ZVIJEZDE

Umrla poznata američka glumica Anne Heche, bila je u kritičnom stanju nakon prošlotjedne prometne nesreće u Los Angelesu

Piše jutarnji/ Mozaik SD
12. kolovoza 2022. - 20:42

Američka glumica Anne Heche (53) umrla je tjedan dana nakon što je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći. Vijest je potvrdila njezina obitelj, nakon što je prethodno najavila da će ju isključiti s uređaja za održavanje života, a objavio je Guardian.

Anne Heche bila je u kritičnom stanju nakon prošlotjedne prometne nesreće u Los Angelesu.

image

Automobil Anne Heche

Profimedia
image

Uništeni automobil

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Podsjetimo, glumica je u nesreći zadobila "teške ozljede" mozga, navodi se u priopćenju koje je jučer objavio agent 53-godišnje glumice. "Još davno je odlučila da će donirati organe i liječnici je održavaju na životu kako bi utvrdili jesu li prikladni za doniranje", objavljeno je jučer.

U priopćenju se usto zahvaljuje na izrazima potpore upućenim Anne Heche te medicinskom osoblju koje joj je saniralo opekline u bolnici West Hills, na sjeveru Los Angelesa.

"Anne je imala veliko srce i svojom je plemenitošću osvajala svakog s kim bi se susrela", dodaje se u priopćenju.

image

Anne Heche

Tmz/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Tmz/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

"Smatrala je da je širenje dobrote i radosti najvažnija zadaća u njezinu životu, važnija od njezina iznimnog talenta", nastavlja se u priopćenju u kojemu se ističe da će ju svi "pamtiti po njezinoj srčanosti i poštenju".

Glumica je u bila u komi od nesreće 5. kolovoza kada se automobilom zaletjela u dvokatnicu u četvrti Mar Vista, "prouzročivši oštećenje zgrade i velik požar", priopćili su losangeleski vatrogasci.

Pedeset devet vatrogasaca gasilo je požar 65 minuta, dodaje isti izvor.

Losangeleska policija navodi u priopćenju objavljenom u četvrtak da će obaviti analizu krvi Heche i da će istražitelji "predati slučaj nadležnim pravosudnim tijelima". Policija ipak ne navodi hoće li slučaj završiti na sudu.

Lokalni mediji su istog dana pisali da su prve krvne pretrage pokazale prisutnost narkotika u krvi. No moraju se obaviti i druge analize kako bi se utvrdilo je li pozitivan nalaz možda povezan s nekim medicinskim tretmanom.

Kako piše TMZ, internetski portal koji prati slavne osobe, pozivajući se na neimenovane policijske izvore, Heche je bila pozitivna na kokain i fentanil, jak sintetski opioidni analgetik koji se koristi u nekim liječenjima.

Anne Heche je glumila u velikom broju filmova u 1990-im, među kojima u "Šest dana, sedam noći" i "Donnie Brasco". Poznata je i po ulozi u sapunici "Another World" za koji je 1991. nagrađena Emmyjem.

U 1990-im bila je u vezi s voditeljicom Ellen DeGeneres, što su mediji pomno pratili.

image

Ellen Degeneres i Anne Heche 

Hector Mata/Afp

 

17. travanj 2024 02:12